INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00;
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sudestul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.
Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.
𝑁𝑜𝑡𝑎̆: 𝑃𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑣𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖 (26 𝑚𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒) 𝑣𝑟𝑒𝑚𝑒𝑎 𝑠𝑒 𝑣𝑎 𝑚𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑛𝑒 𝑑𝑒𝑜𝑠𝑒𝑏𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑐𝑒, 𝑐𝑢 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑝𝑟𝑒𝑝𝑜𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡 𝑛𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑝𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑝𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟. 𝑃𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑧𝑖𝑙𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑡̦𝑖 (23 𝑚𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒) 𝑠̦𝑖 𝑚𝑖𝑒𝑟𝑐𝑢𝑟𝑖 (24 𝑚𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒) 𝑣𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑣𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑛𝑠𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎̆𝑟𝑖 𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑗𝑢𝑚𝑎̆𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑙𝑎 𝑚𝑢𝑛𝑡𝑒, 𝑎𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡𝑒 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑜𝑟𝑎𝑟 𝑐𝑢 𝑛𝑖𝑛𝑠𝑜𝑟𝑖 𝑠𝑙𝑎𝑏𝑒, 𝑠𝑝𝑢𝑙𝑏𝑒𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑧𝑎̆𝑝𝑎𝑑𝑎.
Error