În noaptea de 29 – 30 martie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a fost organizată o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă publică, prin prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică şi de la rutieră, de la structurile de investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, fiind atrase şi alte forţe.

Oamenii legii au efectuat 11 filtre, în care au verificat 80 de autovehicule, şi au constatat 7 infracţiuni şi 69 de contravenţii, cele mai multe pentru încălcarea regulilor privind circulaţia rutieră. Au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 16.040 lei.

 

Exemple:

         

– Poliţiştii au depistat pe A. Florian, de 43 ani, din oraşul Fundulea, care conducea un autoturism, pe raza localităţii, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– T. Tudor, de 48 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 3, în comuna Ileana, având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul  expirat.

 O. Vasile, de 32 ani, din localitatea Săruleşti Sat, a fost prins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 303, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– C. Marius, de 23 ani, din comuna Luica, a condus un autoturism pe raza municipiului Olteniţa, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

– Poliţiştii l-au identificat pe P. Marian, de 28 ani, din comuna Fundeni, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 301, fără a poseda permis de conducere.

În toate aceste cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

– S. Ionuţ, de 18 ani, din municipiul Călăraşi, a fost depistat, pe strada Sulfinei, din Călăraşi, în ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa alcoolului ( concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat).

          – M. Ovidiu, de 57 ani, din Bucureşti, a fost depistat pe raza comunei Mitreni, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          – P. Răzvan, de 22 ani, din comuna Lupşanu, a fost prins pe DN 3, pe raza comunei Ileana, în timp ce conducea o autoutilitară şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei trei  conducători auto au fost sancţionaţi cu amendă şi le-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

 

Error