RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

GRUPĂRI INFRACŢIONALE, DESTRUCTURATE

politia-furt

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat mai multe grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de minori, furt calificat de produse petroliere şi plasare de monedă străină contrafăcută. Opt persoane au fost arestate preventiv, iar una este cercetată sub control judiciar.

În cursul lunii decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de minori, furt calificat de produse petroliere şi plasare de monedă străină contrafăcută.

Au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv 8 persoane, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Exemple:

La data de 3 decembrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat în scopul sustragerii de produse petroliere din conductele magistrale, poliţiştii şi procurorii au efectuat trei percheziţii domiciliare.

În curtea imobilului unui bărbat din comuna Manasia, judeţul Ialomiţa, au fost descoperite trei bazine care conţineau 1600 litri produs petrolier derivat.
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

o

La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa unui bărbat de 29 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, bănuit de trafic de minori, unde a fost depistată o tânără de 17 ani, care ar fi fost exploatată sexual de către acesta prin obligare la practicarea prostituţiei.

Faţă de persoana bănuită a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

o

La data de 16 decembrie a.c., au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi, Giurgiu şi în Bucureşti, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în plasarea de monedă străină contrafăcută.

Din investigaţiile efectuate s-a constatat că bancnotele falsificate din cupiura de 50 şi 100 de euro ar fi fost obţinute de către membrii grupării, pe o filieră de contrafacere cu conexiuni în Italia.

Aceştia iniţiau relaţii comerciale de mică amploare (achiziţii de telefoane mobile şi de autoturisme second-hand de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil), operaţiuni care le-au permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au retras 4.100 de euro contrafăcuţi.

Şapte perosane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, au fost arestate preventiv.