RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

6 TONE DE LEGUME, CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

 

morcoviPoliţiştii din Călăraşi continuă activităţile în cadrul acţiunii naţionale „Sărbători de iarnă în siguranţă” pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, prin verificarea respectării reglementărilor privind comercializarea produselor alimentare. Au fost indisponibilizate aproape 6 tone de legume.
În perioada sărbătorilor de iarnă au fost intensificate acţiunile poliţiştilor şi reprezentanţilor altor instituţii de aplicare a legii, urmărindu-se protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice.

La data de 28 decembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul specialiştilor DSVSA Călăraşi, au efectuat mai multe controale în trafic asupra autovehiculelor care transportau produse alimentare.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale cu o valoare a amenzilor de 4.660 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.video legume

Poliţiştii au dispus şi confiscarea a 5,8 tone de legume, în valoare de 11.000 lei, descoperite într-o autoutilitară condusă pe DN 21 de B. Ion, de 51 ani, din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi, care deţinea documente false de însoţire a mărfii.
Cercetările au fost demarate faţă de cumpărătorul legumelor, B. Mihaela, de 32 ani, din Bucureşti, sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală.