GEORGE GEARAVELA-O viata dedicata sanatatii oamenilor-partea a doua !
Oltenița și consacrarea medicală
După multe intervenţii, zbucium interior si rezultate profesionale de exceptie, tânarul medic care bătuse căile Moldovei alinând durerile oamenilor, a reuşit să ajungă aproape de familie, la Olteniţa, unde a stat douazeci şi patru de ani, până la pensionarea sa.
La spitalul din Olteniţa, doctorul anestezist George Gearavela a activat în cadrul secţiei de anestezie şi terapie intensivă, lucrând cu medici chirurgi precum Puiu Fesiuc, Costea, Caraiani, având mereu rezultate foarte bune, pacienţii care i-au trecut prin mânâ, suportând intervenţiile cât se poate de bine.
La început, tânărul medic venit de pe meleagurile moldoveneşti, a fost privit cu neîncredere, mai ales că purta părul lung, contrar indicaţiilor de partid, care erau stricte in privinţa ţinutei corporale, mai ales pentru persoanele publice.
Versurile puse pe muzica şi cântate de actorul de mare sensibilitate, Florian Pitiş sunt cât se poate de elocvente:
„Nu contează cât de lung am părul,
Important e cât şi cum gândesc”
Treptat, tânărul anestezist se va integra în colectivul spitalului din Olteniţa, care avea un renume prin directorii săi, care în acelaşi timp erau şi buni practicieni ai medicinei: doctorul Lucian Popescu, doctorul Ştefănescu, ori doctoriţa Doina Popescu-Negreanu.
Perioada olteniţeană a fost cea mai frumoasă şi prodigioasă, mai ales că munca de medic anestezist s-a îmbinat foarte bine cu cea de practician al acupuncturii.
Metoda terapeutică străveche, cu peste cinci mii de ani vechime, practicată de chinezi, acupunctura devine hobby pentru doctorul George Gearavela şi adjuvant în munca sa. Prin acupunctură revitalizeză centrii energetici ai organismului uman şi impulsionează procesul de ameliorare a unor suferinţe, unele extrem de severe.
În ziarul judeţean „Gazeta de Vineri”, un regretat jurnalist amator îi aducea elogii doctorului anestezist, spunând prin glasul foştilor pacienţi:”Parcă l-am vazut pe Dumnezeu”. În articolul amintit, domnul Cornel Mitică aducea în discuţie cazul unui copil de 14 ani din Aiud, bolnav de astm bronşic, pe numele său Radu Moldovan, care după numai şapte şedinţe de acupunctură a plecat vindecat, precum şi Coza Ligia, de patruzeci şi trei de ani alergică la medicamente, polen, praf şi unele alimente.
Cu prilejul aniversarii a 150 de ani de atestare documentară a oraşului Olteniţa, doctorului George Gearavela i s-au decernat “Diploma de Onoare” şi medalia jubiliară pentru activitatea de excepţie la spitalul din Olteniţa.
În perioada cât a practicat medicina la Olteniţa, doctorul George Gearavela, medicul anestezist, specialist în acupunctură, a tratat mulţi pacienţi din zonă.
Una dintre paciente, Ioana Bordeianu, care se apropie de 70 de ani, pensionară din învăţământ, locuind în comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, s-a vindecat miraculos, după un infarct de miocard şi o hepatită cronică, urmată de un reumatism poliarticular, care o imobilizaseră la pat.
După numai şase şedinţe, durerile au dispărut, iar după încă alte cinci şedinţe s-a ridicat din pat, intrând în bucătărie pentru a pregăti un ceai.
Acelaşi lucru s-a întamplat cu Ion Ferchedău din Olteniţa, care era taximetrist şi suferea de o lombosciatică dureroasă. După cinci şedinţe de acupunctură s-a întors la locul de muncă, fără nici un fel de dureri.
Cazul unei mame cu disperarea în ochi, din comuna Chirnogi, este elocvent. Maria Eftene, având un baiat de 10 ani, Florică, suferind de enurezis, nu mai ştia încotro s-o ia. Internările în diferite spitale nu i-au adus copilului nici alinare, nici vindecare. După şase şedinte de acupunctură s-a vindecat, fiind din acel moment un copil sănătos şi cu poftă de viaţă.
Cazurile pe care le-a rezolvat doctorul George Gearavela, de la cele mai uşoare până la cele mai grave, au fost mediatizate în mass-media de mai bine de cincisprezece ani.
Tratamentele alopate îndelungate şi în acelaşi timp cu riscuri digestive, datorită deteriorari florei intestinale, au fost rezolvate cu ajutorul acestei tehnici terapeutice, acupunctura.DR. BASU si DR. GEARAVELA
În legătură cu reuşitele sale, medicul spune cu multă modestie, clarviziune şi realism:”Nu este o minune, ci doar o intervenţie reuşită prin care energiile pozitive şi negative ale organismului sunt reechilibrate. Acolo unde din diferite cauze, slăbeşte o verigă energetică şi produce dezechilibru şi cum totul se leaga într-un om, efectul este în lanţ. Medicamentele nu pot reechilibra energii, fiindcă intervin la nivelul unor organe, al funcţiilor, de aceea sunt cazuri în care sunt neputincioase.”
Este adevărat că unele afecţiuni nu reacţionează la acupunctură, fiindcă depind de metabolism, aşa cum este diabetul, pancreatitele, chiar cele cu referire la glandele cu secreţie internă.
Doctorul George Gearavela a tratat cu succes astmul bronşic, bolile reumatismale, afecţiuni otorinolaringologice, şi chiar cele neuro-psihice.
Referitor la ajutorul pe care-l primeşte în munca de reenergizare a organismului uman, ilustrul specialist în acupunctură, spune că cel mai substanţial este cel pe care îl primeşte de la Dumnezeu, apoi de la pacient.
Dacă pacientul nu are încredere în terapeut ori nu-l ajută în nici un fel, nu se poate vorbi de o ameliorare a afecţiunii sau de vindecare.
În acest sens, vorbind cu doctorul Gearavela, acesta mi-a spus ca el tratează afecţiunile, numai Dumnezeu le vindecă.
În permanenţă, este în dialog cu Divinitatea, rugându-se în tăcere, pentru alinarea suferinţei şi redarea sănătăţii oamenilor.
Este şi normal să gândească în acest fel, fiindcă tatăl său, Ion Gearavela a fost un om credincios. A acţionat ca epitrop al bisericii „Adormirea Maici Domnului” din oraşul Budeşti şi a pus umărul la renovarea lăcaşului de cult, ca şi repictarea acestuia.
Provenind dintr-o familie de macedoneni, cunoscuţi pentru credinţa lor puternică, nu putea să nu-l aibă în suflet pe Dumnezeu. Să nu uităm că au existat şi medici îndoctrinaţi în perioada regimului totalitar, care n-aveau credinţă şi rezultatele lor profesionale au fost lamentabile.
Aceştia erau în general slabi profesionşti şi cu funcţii politice (secretari de partid, directori de spitale, directori ai direcţiilor sanitare, etc.).
Activitatea în cadrul Spitalului Municipal Olteniţa a fost cât se poate de rodnică, doctorul anestezist fiind un om cu pasiune pentru meseria pe care şi-a ales-o, dar şi legat sufleteşte de bolnavii pe care i-a tratat.
Cazul unor pacienţi care au ramas legaţi pentru totdeauna de binefăcătorul lor este bine mediatizat, atât în gazetele locale ori naţionale, cât şi la posturile de televiziune.
În perioada cât a fost medic anestezist şi de terapie intensivă la Olteniţa, doctorul George Gearavela a avut pacienţi din diverse zone româneşti. Unul dintre aceştia, un copil de cincisprezece ani, din Buhuşi, a fost adus la Olteniţa, ţinut într-o rezervă a spitalului din localitate şi tratat vreme de două săptămâni de astm bronşic.
Acest copil a fost hrănit, i s-a oferit cazare şi a fost dus la Bucureşti de către doctorul George Gearavela, fără nici o cheltuială din partea familiei, ceea ce denotă omenie, compasiune şi dăruire profesională din partea acestui terapeut.
Aşa cum declara într-un interviu din numărul 149 al gazetei “Calea Victoriei”, din septembrie 2008, este curios din fire şi interesat să intre în miezul unor probleme ştiinţifice, să elucideze unele enigme ale corpului omenesc.
La începutul carierei de specialist în acupunctură, doctorul George Gearavela a fost confruntat cu mai multe probleme, asupra cărora a meditat cu multă răbdare şi perseverenţă.
Prima problemă a fost cea a rezolvării unor grave si posibile dezechilibre energetice, pe care medicina tradiţională n-a putut să le rezolve.
De asemenea, confruntarea cu o filozofie diferită de a europenilor, cea orientală, cu enigmele şi capcanele ei.
Doctorul George Gearavela a înţeles că sursa tuturor bolilor este dezechilibrul energetic al organismului uman.
La început a avut o doză de scepticism, mai ales din cauza neînţelegerii acestei forme de terapie, care la noi nu avea prea mari intervale de practicare, a repulsiei pe care medicii alopaţi o aveau faţă de acupunctură, faţă de alte metode neconvenţionale de medicină considerate ca fiind forme de şarlatanie, de a obţine bani prin naivitatea unor pacienţi.
Timpul a dovedit că acupunctura este o certitudine prin vindecările concludente, corpul nefiind supus nici unui tratament medicamentos -cu timpul devenind nociv- şi nici dureros, ca în cazul unor intervenţii chirurgicale.
Un proverb latin spune ca a persevera este diabolic “…… perseverare diabolicum”.
În cazul doctorului George Gearavela perseverenţa a devenit o certitudine benefică, care s-a amplificat cu fiecare caz rezolvat. Ca o parabolă a locuţiunii latine amintite, am putea spune în cazul său: ”Perseverare caelestum est”.
În urmă cu douăzeci şi opt de ani, prin anul 1983, doctorul George Gearavela a întâlnit un părinte cu disperarea în ochi, al cărui fiu, de douăzeci şi cinci de ani suferea de o tahicardie severă, bătăile inimii fiind de 180 pe minut. Această severă afecţiune cardiacă s-a datorat unui eveniment tragic, în urma căruia trei colegi de muncă au ars de vii, sub privirile tânărului. Această spaimă i-a ridicat pulsul la cote inimaginabile, ducându-l în pragul disperarii. Având în permanenţă în faţa ochilor spectrul acestei nenorociri, tânărul nu mai putea dormi şi a căpătat o depresie, pe care nu mai putea să o înlăture.
După tratamentul cu acupunctură, tânărul a început să scape de tahicardie, pulsul scăzând la 120 de bătăi pe minut, apoi stabilizându-se în limite normale.
Doctorul George Gearavela n-a tratat numai pacienţi din afara spitalului olteniţean, ci şi pe unii colegi de breaslă.
Una dintre colegele sale suferea de o discartroză cervicală şi lombară, ca şi de osteoporoză. Mai mult avea şi o alergie medicamentoasa.
Medicamentele pe care le-a luat, în cantităţi mari şi într-un interval de timp îndelungat i-au provocat şi un ulcer duodenal. Au urmat douăsprezece şedinte de acupunctură, la spitalul din Olteniţa şi starea de sănătate s-a ameliorat, pacienta ducându-se din nou la seviciu.
Cu ajutorul acupuncturii, doctorul George Gearavela a tratat multe afecţiuni, numărul acestora ridicandu-se la peste două sute cincizeci.
Acele folosite în tratamentul anumitor boli sunt speciale, flexibile şi ascutiţe. Ele sunt din inox şi din argint, iar introducerea lor în piele nu este dureroasă.
Niciodată, doctorul George Gearavela nu a intervenit în vederea stoparii unei hotărâri a pacientului de a accepta medicina tradiţională, alopată.
Acupunctura după opinia sa este un adjuvant al acesteia, un mijloc de a îmbina cele doua tipuri de medicină.
La spitalul din Olteniţa, unde funcţiona ca medic primar anestezist şi-a amenajat şi un mic cabinet de acupunctură, unde făcea sedinte, după orele de program. În acest cabinet au fost trataţi, cu multă competenţă şi cu afecţiune, diverşi pacienţi, care au adaugat câte un pic din contribuţia lor pentru creionarea personalitaţii doctorului primar George Gearavela. VA URMA !