Politic

Dumitru Coarna -deputat PSD Calarasi !

Ieri, 8 noiembrie 2021, Consiliul Politic National a decis cu unanimitate de voturi că PSD începe oficial negocierile cu PNL, dar că nu intră cu orice preț la guvernare.
Intram la guvernare doar pentru a pune în aplicare un program de guvernare coerent și realist care să asigure depășirea situației critice actuale din România.
‼️ De aici rezultă necesitatea preluării anumitor portofolii ministeriale, precum Finanțele sau Sănătatea.
‼️ Este important sa se inteleaga faptul ca nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități care să aducă stabilizare, apoi normalitate, în vederea relansării economice și sociale.
‼️ Numai după ce se convine asupra programului de guvernare, PSD consideră că se pot discuta ministerele pe care le va coordona.
PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța:
✅ Testare extinsă și vaccinare; aducerea în prima linie a specialiștilor în sănătate; susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație.
✅ Plafonarea prețurilor la energie si compensarea facturilor
✅ Școală în regim fizic; back-up pentru școlile închise – operaționalizarea sistemului de predare hibrid; descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea școlilor – la nivelul Consiliului de Administrație ale Școlilor
✅ Dublarea alocațiilor
✅ Indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%
✅ Creșterea salariului minim în două trepte de anul viitor
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text