„DIVIZIA CIVICĂ VOLUNTARĂ = VOLUNTARIAT ȘI PARTENERIAT PENTRU VIAȚĂ” – DETAȘAMENTUL OLTENIȚA – CAMPANIE DE PREGĂTIRE ÎN VEDEREA ACORDĂRII PRIMULUI AJUTOR

DSCF8762DSCF8745Joi, 25 septembrie 2014 , voluntarii din Detașamentul Oltenița al „Diviziei civice voluntare = Voluntariat și parteneriat pentru viață” au desfășurat o actiune de pregătire în vederea acordării primului ajutor .Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Băncii Raiffeisen Oltenița și a fost prezentat – Apelul 112, Poziția laterală de siguranță, metoda de resuscitare la adulți și metoda H………DSCF8737
Detașamentul din Oltenița pregătește voluntarii pentru prevenire și intervenție în situații de urgență și prim ajutor.Pentru atingerea acestor obiective au fost semnate parteneriate cu Serviciul de Ambulanță Călărași și cu ISU Călărași, cu școlile și liceele din Oltenița și se încearcă o colaborare cu băncile și alte instituții din oraș. În baza acestora, voluntarii detașamentului au început să desfășoare ore de voluntariat la Ambulanța Oltenița și vor începe și la Unitatea de pompieri din Oltenița.
Experiența acumulată și noțiunile teoretice însușite au contribuit la reușita acțiunii de astăzi.
Au participat trei voluntari – Liliana Niculiță, Andreea Negoiță și Carmen Preda, asistenta medicală voluntară, Iulia Anca .
A fost o îmbinare foarte bună și constructivă între experiența d-nei Iulia Anca și cunoștințele acumulate de cele doua voluntare. Prezentarea metodelor a fost realizată de d-na Iulia Anca , iar partea practică a fost exemplificată de Andreea și Carmen.
Asociația este prezentată de Liliana Niculiță și au fost distribuite pliante care conțineau informatiile despre metodele exemplificate.
Angajații băncii au fost foarte preocupați să învețe metodele de acordare a primului ajutor și chiar au exemplificat pentru a fi convinși că au reținut corect.
Considerăm că acțiunea de astăzi a fost o reușită având în vedere faptul că l final voluntarii au fost felicitați și chiar există perspective ca această colaborare să continue .

Error