De Ziua Femeii, poliţiştii călărăşeni urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor „o primăvară călduroasă, plină de bucurii”! LA MULŢI ANI!

Perioada 1 martie – Ziua Mărţişorului – 8 martie – Ziua Internaţională a Femeii a constituit o bună ocazie pentru poliţiştii Inspectoratului de Poliție  Județean Călăraşi de a desfăşura o serie de activități preventive, în scopul promovării drepturilor femeilor și pentru reducerea riscului de victimizare a acestora

 

Aceste activităţi au debutat încă de săptămâna trecută, când poliţişti de proximitate din Călăraşi şi Olteniţa au discutat cu femeile angajate la mai multe societăţi comerciale cu profil de activitate confecţiile textile, despre modalităţile de autoprotecţie pentru a nu deveni victimele infracţiunilor  săvârşite cu violenţă, a tâlhăriilor, în special dacă se deplasează spre şi de la locul de muncă pe timpul nopţii, precum şi despre posibilitățile legale de ocrotire a femeilor – victime ale violenței domestice.

 


 

Mesaje cu caracter preventiv au fost transmise de poliţişti şi elevelor din liceele din oraşele Fundulea şi Lehliu Gară, precum şi femeilor – cadre didactice de la liceul tehnologic din comuna Grădiştea.

Şi doamnele şi domnişoarele din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au primit o vizită – surpriză a elevilor Şcolii Helikon din municipiul Călăraşi, copiii

 

confecţionând special pentru această ocazie felicitări şi mărţişoare, pe care le-au oferit cu drag.

 

Activităţi de prevenire a implicării în evenimente rutiere a şoferiţelor au fost desfăşurate în trafic, poliţiştii rutieri oferindu-le acestora felicitări, flori şi urări pentru o primăvară frumoasă, lipsită de incidente.

 

       

Error