PublicitateSocial

Cum pot deconta naveta profesorii care se deplaseaza cu autoturismul personal

decontare-naveta_5469Statul va deconta naveta cadrelor didactice, dar si a personalului auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, potrivit Hotararii de Guvern nr. 569/2015.

Decontarea navetei personalului din invatamant a fost aprobata prin HG nr. 569/2015 pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta la si de la locul de munca a cadrelor didactice si a personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, care a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 536 din 17 iulie 2015.

Ce se intampla insa in situatia personalului din invatamant care face naveta personala? Poate beneficia de decontarea navetei daca autoturismul nu este inregistrat pe numele sau?

Expertii Rentrop&Straton raspund:

Naveta angajatilor din sistemul public poate fi efectuatata atat cu mijloacele de transport in comun, cat si cu autoturismul proprietate personala sau detint legal cu orice titlu.

Asadar, cadrele didactice si personalul auxiliar vor beneficia de decontarea navetei si daca se deplaseaza cu autoturismul personal. In cazul in care autoturismul este dobandit impreuna cu sotul/sotia, apreciem ca nu se impune incheierea unui contract suplimentar care sa ateste calitatea de proprietar.

In schimb, in cazul in care autoturismul cu care se efectueaza naveta se afla in proprietatea exclusiva a altei persoane, fie copilul, fie parintele acestuia, beneficiarul trebuie sa incheie cel putin un contract de comodat prin care sa faca dovada ca foloseste in interes personal bunul respectiv.

Atentie! Contractul de comodat trebuie sa fie redactat sub forma unui inscris sub semnatura privata.MAI MULTE AMANUNTE-=AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/calendar-29/cum-pot-deconta-naveta-profesorii-care-se-deplaseaza-cu-autoturismul-personal-5469.html

Audiobook Meditatii la limba romana pentru liceu
Audiobook Meditatii la limba romana pentru liceu

Vezi detalii

Culegerile de teste rezolvate la matematica si limba romana
Culegerile de teste rezolvate la matematica si limba romana

Vezi detalii

Culegere de exercitii rezolvate la limba romana
Culegere de exercitii rezolvate la limba romana

Vezi detalii