Cu 123edu.ro, internetul devine o parte din educatia copilului

cu-123edu-ro-internetul-devine-o-parte-din-educatia-copilului1Cu platforma educationala 123edu.ro, elevii de la clasa pregatitoare si din clasele 1-4 au acces la o multime de teste de matematica si de comunicare potrivite cu programa scolara. Prin intermediul aplicatiei, internetul devine o parte din educatia copilului care frecventeaza scoala primara.

Platforma educationala www.123edu.ro

 Noi nu predam nimic! Ii ajutam pe copii sa invete bine! 

www.123edu.ro

Daca scolarul din invatamantul primar rezolva teste de matematica propuse in manual, nu inseamna ca s-a aprins in el vreo pasiune ascunsa pentru aceasta materie destul de intortocheata. Daca elevii din clasa 2 sau mai mari rezolva zilnic teste la limba romana, acest lucru nu le dovedeste interesul vis-a-vis de inca o materie neinteleasa.

Dar platforma educationala 123edu.ro a gasit metoda prin care cei mai mici scolari pot fi stimulati sa se apropie mai mult de matematica si de comunicare, cunoscuta de altfel ca gramatica limbii romane.

Cum poate schimba platforma educationala conceptul de invatare?

Cea mai buna strategie de a trezi interesul celor mici pentru studiu, ramane implicarea acestora in activitati pe gustul lor. Una dintre activitatile indragite, careia aproape niciun copilas nu-i poate rezista, consta in navigarea pe internet.

Platforma educationala foloseste in mod constructiv ”slabiciunile” micilor reprezentanti ai generatiilor prezente, nascuti in epoca vitezei si a internetului. Aplicatia 123edu.ro apeleaza la pasiunea copilului pentru tot ce inseamna tehnologie si o transforma intr-un instrument de educatie mai putin conventional.

Desi nu foloseste clasicele culegeri cu teste de matematica si comunicare, obiectivele urmarite sunt in linii generale aceleasi. La fel ca-n vremurile in care si noi, parintii, frecventam scoala primara, scopul coincide cu progresul copiilor la invatatura si deprinderea unor competente de folos mai tarziu.

Aici nu se mai pune problema obligativitatii de a participa la cursuri sau meditatii pentru clasele primare. Copilul nu mai priveste procesul de invatare cu repulsie, ci se simte atras de usurinta cu care invata lucruri noi si interesante.

Aici afla cum sa se orienteze in spatiu, cunoaste bancnotele sau invata mai multe despre calendar si lunile anului. Rezolvand teste de matematica si comunicare, isi descopera noi abilitati, reusind totodata sa aprofundeze materia predata la scoala.

Internetul… Pro si contra…

Pentru toti cei nascuti in epoca internetului, este tot mai greu sa se dezlipeasca de gadget-urile cu care au crescut si sa aleaga invatatul. Nu mai este o noutate ca aproape orice copil din clasele primare se simte atras de calculatoare, de tablete sau smartphone.

Internetul a ajuns sa fie comparat cu un fel de ”epidemie” care ii ”dauneaza” grav celui mic. In mintea copilului, poate doar cu mici exceptii, nu prea exista interes pentru scoala, ci numai pentru mediul online. In ochii lui, studiul apare ca un proces greoi, iar metodele de predare, suficient de plictisitoare incat sa nu il atraga.

Dar tot internetul, dincolo de proasta ”reputatie”, reprezinta si principalul mijloc de informare. Si cu tot cu website-uri, aplicatii, retele de socializare sau motoare de cautare, ramane totusi si un instrument universal de educatie. Este accesibil oricui, oricand, de oriunde, fara limite de timp sau spatiu.

Mediul online nu se adreseaza doar persoanelor in cautare de destinatii de vacanta ori ”dependentilor” de shopping. Cu ajutorul aplicatiei 123edu.ro, mediul online se adreseaza elevilor din clasa pregatitoare si celor din clasele 1-4 care au nevoie de mai multe exercitii sa asimileze si sa descopere lucruri noi.

Platforma educationala 123edu.ro reprezinta o destinatie de actualitate pentru toti elevii din scoala primara, incepand de la clasa pregatitoare si clasa 1, pana la scolarii din clasa 4. Parintii, pe baza de abonament, isi pot inscrie copiii in clasele virtuale coordonate de profesorii abonati la aplicatie.

Despre 123edu

Eximart Serv SRL administreaza platforma educationala 123edu.ro care, in prezent se adreseaza copiilor cu problem de intelegere a matematicii si a limbii romane din clasele primare. Aflata intr-o continua dezvoltare, 123edu.ro isi doreste sa devina un aliat al copilului, un prieten care il ajuta sa invete bine la scoala.

Error