PublicitateSocial

BULETIN INFORMATIV Intervenție la incendiu de autocamion pe Autostrada Soarelui, la km 86

 

isuUn echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a acţionat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 minute

În data de 06.05.2015, ora 21.55, pompierii militari din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitați să acţioneze pe raza localităţii Bogdana, comuna Dragoș Vodă, pe A 2, la km 86, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion, proprietate privată ce aparține unei societăți comerciale .
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul compartimentului motor și al cabinei autocamionului.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu deteriorat din componenţa instalaţiei autovehiculului (situat în zona compartimentului motor).
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 minute.
În urma incendiului au ars mai multe elemente ale compartimentului motorul și elemente din compunerea cabinei autocamionului, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 50.000 de lei.
Pompierii militari au intervenit eficient, lichidând incendiul în limitele găsite, valoarea bunurilor salvate fiind estimată la suma de aproximativ 200.000 de lei.

Interveție SMURD pentru un bărbat căzut de la o înălțime de aproximativ șapte metri

Paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au intervenit rapid pentru a acorda primul ajutor bărbatului și pentru a-l transporta la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului din Călărași

În data de 06.05.2014, ora 17.52, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza municipiului, pe strada București, la blocul D2, pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex
masculin în vârstă de 49 de ani, care a suferit traumatisme în urma căderii de la etajul al doilea al imobilului, de la o înălțime de aproximativ 7 metri,

Accidentul a survenit în timp ce bărbatul efectua lucrări de izolație exterioară la un apartament de la etajul al doilea al blocului.
La sosirea paramedicilor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta mai multe traumatisme la nivelul hemitoracelui stâng și la membrul superior stâng,
: Paramedicii au ajuns rapid la locul solicitării şi au acordat primul ajutor persoanei, i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targă, i-au aplicat guler cervical, după care au transport-o de urgenţă la spitalul din Călărași (Unitatea de Primire Urgențe)