Politic

CONSTANTIN BIRCA-Sanatatea pentru toti !

Sănătatea pentru toți este esențială pentru a face față provocărilor de astăzi și pentru a construi România de mâine.
Pandemia de COVID-19 a lovit greu toate țările, dar impactul a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile.
Anual pe 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății,zi care aniversează fondarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948.
În fiecare an această zi își fixează atenția asupra unui subiect specific de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume iar în 2021 tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „O lume mai echitabilă și mai sănătoasă”.
Peste tot în lume, există oameni, comunități, care au venituri zilnice reduse, condiții de trai și educație mai slabe, mai puține oportunități de angajare,acces redus la medii sigure (acces la apă și sanitație sigură, produse alimentare sigure, servicii de sănătate, etc.). Acest lucru duce la suferințe inutile,boli evitabile și decese premature.
Abordarea cauzelor profunde ale inechităților,investițiile în comunități și adoptarea măsurilor adecvate de sănătate publică sunt cruciale!
Voi fi mereu alături de cei care sunt defavorizați, #împreună îi putem ajută pe cei mai puțin norocoși să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă prin proiecte coerente și strategii sănătoase PENTRU sănătate!