Politic

CONSILIUL JUDETEAN CALARASI-Intalnire cu o delegație bulgară coordonată de primarul localității Pavlikeni, Emanuil Manolov !

În acest moment, la Consiliul Județean Călărași se află o delegație bulgară coordonată de primarul localității Pavlikeni, Emanuil Manolov, partener al instituției noastre în cadrul proiectului “Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași – Veliko Târnovo”.
Întâlnirea prezidată de vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, are ca obiectiv stadiul proiectului transfrontalier cu o valoare totală de 949 799.45 euro.
Proiectul are următoarele activități:
Bulgaria– consolidarea malurilor râurilor din Pavlikeni: Lucrări de reparație și reabilitare pentru îmbunătățirea conductivității albiei râurilor MIhalska și Lomya.
România – achiziționarea de echipamente de intervenție specializate:
-autovehicul pe șenile cu remorcă, în valoare de 300.000 euro, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice cât și pe teren accidentat (teren mlăștinos, canale de irigații, vaduri etc.) și în situații meteo periculoase (zăpezi abundente, viscol) – pentru ISU Călărași;
-un vehicul de teren echipat cu camere de vizibilitate redusă (infraroșu sau termic) – va fi utilizat pentru a interveni în situații de urgență atât pentru salvarea oamenilor, cât și pentru animale și poate fi folosit cu ușurință pentru observarea caselor, asigurarea și limitarea infracțiunilor contra proprietății;
-bărci echipate cu camere cu vizibilitate redusă (camera infraroșu sau termică) pentru intervenție și pază în zonele inundate, asigurând astfel accesul din apă;
-stație de lucru cu hartă GPS și aplicație pentru maparea zonelor de inundații sau de incendiu, care vor servi și pentru monitorizarea zonelor de intervenție în timp real și a intervenției personalului – pentru IJJ Călărași.
Rezultatele proiectului vor contribui la o mai bună protecție a populației, în situații de urgență, prin acțiuni de prevenire și intervenție, iar numărul populației care va beneficia va fi de peste 300 000 de persoane.
Onofrei Cristinel Costel, Alexandru Sohan şi alţi 16
12 distribuiri
Îmi place

 

Comentează
Distribuie