RADIO TV OLTENITA
Social

COMUNICAT DE PRESĂ-Plase de pescuit în lungime de aproximativ 400 m, confiscate de poliţiştii de frontieră călărăşeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Chirnogi au depistat doi cetăţeni români care pescuiau pe canalul de pe direcţia km. flv. 452 al Dunării, pe raza localităţii Căscioarele, judeţul Călăraşi, cu plase interzise de lege.

La data de 24.01.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chirnogi au depistat pe canalul de pe direcţia km. flv. 452 al Dunării, doi bărbaţi cu vârsta de 48, respectiv 49 de ani, domiciliaţi pe raza Judeţului Giurgiu, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, folosind mai multe plase.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii foloseau 5 plase de pescuit din fir textil, în lungime totală de aproximativ 400 m, interzise de lege, asupra lor fiind găsită şi cantitatea de 26 kg peşte, diferite specii.
Plasele, în valoare de aproximativ 3.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de 26 kg. peşte a fost predată conform prevederilor legale Circumscripţiei Sanitar Veterinare şi Protecţia Alimentelor Olteniţa, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, faptă prevăzută de art. 64, lit. i din O.U.G. 23/2008.