Stiri

Comunicat de presa-Grupul de Actiune Locala Colinele Argesului-Mitreni !

Din partea Asociatiei Grup de Actiune Locala Colinele Argesului domnul Minciuna Tudorica in calitate de Presedinte Gal si domnul Tianu Vasile in calitate de expert evaluare si monitorizare / evaluator proiecte, au participat in perioada 28.06.2021 – 01.07.2021 la “Sesiunea de instruire tematica pentru Gal-uri”, derulata in cadrul proiectului “Organizare intalniri de lucru in cadrul RNDR si realizare suport informational” – lotul 2 “Organizarea sesiunilor de instruire tematica pentru Gal” organizata de catre AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale).

Proiectul a vizat realizarea unor sesiuni de instruire privind bune practice de functionare a Gal-urilor, implementarea programului LEADER la nivel local si aspect tehnice privind PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala). Prin implementarea proiectului au fost asigurate informatii privind sprijinirea dezvoltarii rurale de catre UE in perioada de programare 2021 – 2027 pentru PNS (Planul National Strategic).

Au fost abordate discutii cu privire la satele inteligente, inovare si transfer de cunostinte in zonele rurale, consolidarea rezilientei climatice – o prioritate a managementului crizelor, energia sustenabila si atenuarea schimbarilor climatice in mediul rural.

Concluzia este ca pe viitor se va pune foarte mare accent pe finantarea cooperativelor agricole in vederea dezvoltarii durabile a producatorilor, prin cheltuieli cat mai eficente. Se doreste infiintarea cooperativelor agricole pe teritoriul Gal pentru o accesare mai facila a fondurilor europene. Gal Colinele Argesului va face demersurile necesare informarii beneficiarilor in vederea infiintarii acestor cooperative agricole.