RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa

SURDUAPEL UMANITAR:
“În centrul fiecărei dificultăţi se află o oportunitate.” – Albert Einstein

„Pe data de 6 octombrie, s-a întâmplat un lucru cumplit pentru familia Chirică din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi: casa lor a ars în proporţie de 70% din cauza unui scurtcircuit. În picioare au mai rămas doar două camere fără acoperiş pe care Bogdan, copilul familiei, s-a hotărât să le facă locuibile pentru ca el şi părinţii lui să nu mai fie nevoiţi să doarmă prin vecini. Bogdan este o persoana caritabilă, fiind mereu gata să ajute pe oricine are nevoie, iar acum a venit rândul lui să fie ajutat. În acest sens, organizaţia Dunare.EDU şi-a mobilizat voluntarii atât pentru a strânge fonduri şi a căuta donatori, cât şi pentru a contribui cu forţă de muncă. Favorabil au răspuns şi câţiva oameni de afaceri care au dat curs prompt solicitării noastre, motiv pentru care le mulţumim foarte mult. Dorim să ne mobilizăm forţele astfel încât Bogdan să aibă o grijă în minus pe timpul iernii. Atitudinea lui Bogdan plină de optimism ne face să fim din ce în ce mai încrezători şi mândri. În final, dorim să-i mulţumim şi lui Mircea Iorga, care ne-a ajutat foarte mult pe parcursul acţiunii.” – Mălina Chirnogeanu, voluntar Dunăre.EDU şi elevă în clasa a XII-a la Liceului „Neagoe Basarab” din Olteniţa.

“Salut poziţia autorităţilor locale şi implicarea oamenilor care sunt solidari cu Bogdan Chirică în aceste clipe grele. Nu este uşor ca în pragul iernii să nu ai căldura unui cămin. Îl felicit pe Bogdan pentru optimismul şi tăria de a trece peste această problemă. Încă de când am fost informat în cadrul Dunare.EDU de această tragedie, m-am ocupat de contactarea persoanelor potente financiar pentru a le cere să răspundă acestei campanii umanitare. Vreau să felicit în mod special pe doamna Voicu Adina care a început campania “Căsuţa lui Bogdan”, pe toţi liceenii din Olteniţa pentru că au avut bunăvoinţa să doneze din banii lor de buzunar, pe domnul Milescu Costinel precum şi pe domnul Petre Leonard Florin pentru implicare, interes şi rapiditatea promisiunilor că îl vor ajuta pe Bogdan cu tot ce le stă în putinţă şi pe absolut toţi oamenii care au empatizat cu situaţia acestui tânăr. Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate unită care reacţionează imediat la asemenea tragedii.” – Iorga Mircea Teodor, elev în clasa a XI-a la Liceul „Neagoe Basarab” din Olteniţa.

„Am discutat cu domnul primar Irinel Roman de la care am înţeles că deja, la nivelul administraţiei publice locale, au fost luate unele măsuri în vederea sprijinirii lui Bogdan şi a familiei sale în aceste clipe grele. Mă bucură să aflu şi că reprezentanţi ai comunităţii locale a oamenilor de afaceri şi-au oferit contribuţia pentru reconstrucţia casei familiei Chirică. Iată cum, la diferite niveluri, comunitatea se implică. Îi avem pe de o parte pe elevii şi tinerii voluntari din Olteniţa şi împrejurimi, alături de profesorii lor şi de coordonatorii de la Dunăre.EDU, îi avem pe oamenii de afaceri inimoşi şi generoşi, avem reprezentanţii la cel mai înalt vârf al administraţiei publice locale preocupaţi permanent de binele comun, precum şi de cazuri punctuale. Mi-aş dori ca o astfel de mobilizare să devină ceva permanent, nu doar în contextul unor împrejurări tragice. Privesc cu încredere în viitor, pentru că văd în tânăra generaţie nu doar gesturi de implicare individuală, ci o coagulare a eforturilor mai multor tineri ce îşi doresc un viitor mai bun pentru ei, familiile lor, comunităţile din care fac parte. Aceştia se implică, se preocupă, îşi întind aripile şi puterea minţii, iar ceea ce au nevoie este încurajare, un context în care să se manifeste şi să simtă că ceea ce gândesc şi fac începe să fie luat în seamă şi contează.” – Raluca Surdu, deputat Colegiul Uninominal 5 Călăraşi

În sprijinul lui Bogdan, a fost lansată campania CASUŢA LUI BOGDAN pentru strângere de fonduri ce pot fi depuse direct în contul deschis la BCR: RO15RNCB0099144630190001 pe numele beneficiarului TITULAR: CHIRICA BOGDAN, precum şi o colectă de obiecte de uz casnic ce pot fi donate la căsuţa portocalie din parcul olteniţean, zilnic, între orele 15-17.30. Mai mult, duminică, 18 octombrie, între orele 12-15, Parcul Mare din Olteniţa va oferi decorul tomnatic pentru un MARATON FOTOGRAFIC în care donatorii vor beneficia de o mini-şedinţă foto profesionistă oferită de Adina Photography.

Şi tu, dragă cititorule, ai oportunitatea de a face parte din acest val de exprimare a solidarităţii umane şi a spiritului civic, cu o contribuţie pe măsura inimii tale. Oferă-ţi această şansă!
Material realizat de Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa
———————————–
Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa este susţinut de doamna deputat Raluca Surdu şi are menirea de a pune la dispoziţia comunităţii active din Colegiul Uninominal 5 – Călăraşi, într-un mod adaptat epocii vitezei, informaţii şi instrumente eficiente de dezvoltare personală şi profesională.