RADIO TV OLTENITA
Social

Cel putin o cresa la 15.000 de locuitori. Proiectul a fost adoptat tacit de deputati

ciocan-tribunal_6395Toate localitatile din Romania vor avea obligatia prin lege sa infiinteze cel putin o cresa la 15.000 de locuitori, potrivit unui proiect legislativ adoptat tacit de Camera Deputatilor.

Deputatii au adoptat marti proiectul pentru modificarea Legii 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor. Noul proiect prevede ca toate localitatile sa construiasca o cresa la 15.000 de locuitori.

De retinut este si ca infiintarea creselor se poate face si prin construirea unor anexe la gradinitele existente, astfel incat sa poata prelua si copiii de la varsta de un an.

Referitor la bugetele necesare infiintarii de crese, precizam ca aceste vor proveni din fonduri structurale europene, dar si din alte surse de finantare legal constituite.

Scopul infiintarii mai multor crese este acela de a rezolva una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta proaspetii parinti, care nu au cu cine sa isi lase copilul.MAI MULTE AICI-https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/cel-putin-o-cresa-la-15000-de-locuitori-proiectul-a-fost-adoptat-tacit-de-deputati-6395.html