Campania „Plătește zero pentru ce ți se cuvinte!” ajunge și la Oltenița

BALCI FESTÎn cadrul evenimentului anual, Târg.Bâlci.Fest,ediția a VI-a, organizația non-guvernamentală Dunăre.Edu găzduiește în Oltenița ong-ul ProDemocrația și vă invită vineri, 29 august, în fața Primăriei Oltenița, între orele 10-15, să vizitați centrul de informare al campaniei „Plătește zero pentru ce ți se cuvine!”, un proiect realizat în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, finanțat de Fundația Hanns Seidel Stiftung.
Campania „Plătește zero pentru ce ți se cuvinte!” își propune informarea și determinarea tinerilor să se implice în acțiuni de prevenire a corupției. Astfel, tinerii sunt încurajați să adopte o conduită corectă în societate și să folosească linia telefonică gratuită, 0800 806 806, destinată denunțării cazurilor de corupție cu care se confruntă ei înșiși sau de care au luat la cunoștință. Campania dorește să atragă atenția asupra consecințelor grave ale actelor de corupție, atât pentru cetățeni, cât și pentru funcționarii publici, să încurajeze atitudini de intoleranţă la adresa corupţiei și, în final, să implice tinerii activ în acest demers.
Din 2013, caravana ProDemocrația călătorește prin țară în cadrul acestui proiect, iar anul acesta a vizitat deja mai multe orașe, precum București, Buzău, Galați, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Botoșani, Iași și Cluj Napoca. În cadrul sesiunii de informare, trecătorii interesați pot consulta și primi materiale informative și discuta cu volutarii celor două asociații. În plus, cei interesați pot câștiga premii răspunzând la un chestionar de tip labirint.

Responsabil cu presa,
Ciprian Ilie, asociația Dunăre.Edu

Error