Călăraşi / Şansele primarilor PNL, la alegerile locale din 2016 / Colegiul 5

PNLSurse din PNL susţin că liderii partidului de la Călăraşi au transmis la mijlocul săptămânii trecute, la Centru, lista cu propunerile de candidaţi pentru primăriile din judeţ.
În momentul de faţă, liberalii “deţin” din punct de vedere politic 41 de primării iar obiectivul declarat pentru 2016 este păstrarea numărului mai sus – menţionat.
Care ar fi şansele PNL în localităţile Colegiului 5, (8, la număr) conduse de primari liberali (care provin atât din vechiul PNL cât şi din PDL).

Căscioarele. Aici lucrurile par clare şi în favoarea PNL. Primarul în funcţie, Nicolae Straşeschi pare să aibă suficiente resurse pentru a-şi reînnoi mandatul. La prezidenţiale, lupta a fopst extreme de strânsă cu PSD însă de data asta e vorba chiar de candidature primarului.

Chiselet. Un primar care câştigă mandate pe bandă rulantă din 2004. De văzut dacă Muhail Penu va mai candida şi sub sigla cărui partid. La prezidenţiale a fost “ironizat” de Răducu Filipescu, lucrurile fiind la un pas de a degenera. Penu rămâne principalul candidat şi în 2016.

Chirnogi. Caz ciudat la Chirnogi. Irinel Roman nu şi-a dorit funcţia de primar. Probabil la fel se va întâmpla şi în 2016. N-ar fi exclus să revină pe scenă fostul primar Vasile Checiu iar Roman să revină în mediul privat. Şanse păstrează la Chirnogi şi PSD prin intermediul actualului viceprimar care şi-a făcut foarte bine treaba la prezidenţiale.

Crivăţ. Primarul traseist, Ion Robu, e acum în curtea PNL după ce şi-a încercat “amarul” la PSD şi PP-DD. În mod normal va mai candida pentru un nou mandate pentru că la Crivăţ nu-s prea multe opţiuni. Şansele lui Robu de success nu-s aşa de mari pe cât s-ar crede.

Mitreni. Omul de casă al PNL, Tudorel Minciună pare înfipt bine pe propriile picioare. Se pregăteşte foarte probabil pentru cel de-al doilea mandate având desigur sprijinul necondiţionat al conducerii de la Călăraşi.

Radovanu. A fost printre primii primari ai PDL care a sărit în barca PNL-ului. La parlamentarele din 2012, Vasilica Dobrescu, a mers pe faţă cu PNL şi la fel se va întâmpla şi în 2016. Anul viitor, bătălia cu fostul viceprimar, Ionuţ Gălbinaşu va fi un ape viaţă şi pe moarte. PNL nu e sigur de victorie!

Spanţov. A venit în fruntea primăriei Radovanu în vara anului 2012. Nicki Gheorghescu n-a ţinut morţiş să devină primar şi la fel s-ar putea întâmpla şi anul viitor. A spus cândva că dacă nu va mai candida Răducu Filipescu, nici el nu va intra în cursa pentru primărie. Proiectele sale din comună sunt strâns legate de senatorul Iulian Dumitrescu.

Ulmeni. Şanse minime să-l învingă cineva pe Gheorghe Uleia. Rămâne de văzut dacă Uleia va allege să candideze sub sigla PNL sau independent.sursa-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/politica/partide-politice/partidul-national-liberal/16106-calarasi-sansele-primarilor-pnl-la-alegerile-locale-din-2016-colegiul-5


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136