RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

800 locuri de muncă în domeniul agricol – Spania, oferite prin rețeaua EURES

Comunicat de presă

 

cules de capsuniAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AJOFM) aduce la cunoştinţa persoanelor interesate faptul că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a primit din partea firmei Surexport Campania Agraria SL cu sediul în Huelva –Spania o ofertă de 800 de locuri de muncă pentru sectorul agricol (recoltat căpşuni) Spania.
Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Selecția va avea loc în perioada 25-29 ianuarie 2016 și se va desfășura în locații ce vor fi comunicate ulterior.
Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni. Data estimată de angajare este 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi /39 de ore pe
săptămână împărţite în șase zile. Ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu
coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În decursul celor 6,5 ore de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.
Salariul oferit este de 40 euro brut /zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.
Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Nu există posibilitatea cazării solicitanților barbați în cadrul firmei.
Transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care lucrătorul le va primi în timpul lucrat la firmă.
Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât și angajatorul pot rezilia unilateral contractul. Dacă, în perioada de probă, decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului, costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.
Pot participa la selecție atât persoane care dețin NIE (număr de identificare a străinilor) cât și persoane care nu au mai lucrat în Spania.
Persoanele interesate din județul Călărași trebuie să se adreseze asistentului EURES din cadrul AJOFM Călărași pentru a fi înregistrate în baza de date, cu următoarele documente: cererea tip (se completează la sediul Agenției), cazier judiciar, adeverința medical cu mențiunea “apt pentru muncă”, CV model Europass în limba română.
Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242/315798. Persoană de contact – Donciu Simona, asistent EURES.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ