Cadrele didactice pot beneficia de spor de stabilitate daca au o vechime efectiva neintrerupta de 10 ani in invatamant.

spor-stabilitate-invatamant_5531Cadrele didactice pot beneficia de spor de stabilitate daca au o vechime efectiva neintrerupta de 10 ani in invatamant. Pentru ca multi dintre cititorii nostri ne-au trimis numeroase scrisori la redactie cu nelamuririle pe care le au referitoare la sporul de stabilitate, vom incerca in materialul urmator sa raspundem principalelor intrebari pe aceasta tema.

1. Daca un cadru didactic cu peste 10 ani vechime in invatamant a fost un an in concediu pentru cresterea copilului mai poate beneficia de sporul de stabilitate, ori perioada de concediu este considerata ca intrerupere a vechimii efective de munca?

2. Conteaza norma didactica in stabilirea sporului de stabilitate in invatamant?

Analizand dispozitiile Legii 63/2011, apreciem ca sporul de stabilitate poate fi acordat cadrelor didactice si auxiliare pentru o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani.

Potrivit legislatiei in vigoare, perioadele in care personalul didactic si auxiliar s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la post NU intrerup vechimea in invatamant, dar nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

Apreciem ca vechimea efectiva neintrerupta reprezinta activitatea depusa in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt.MAI MULTE AICI-http://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/cine-poate-beneficia-de-spor-de-stabilitate-in-invatamant-conditii-de-acordare-si-metode-de-calcul-5531.html