Buletin informativ-ISU Calarasi -navă autopropulsată slovacă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9, în dreptul localităţii Unirea !

                                         

Pompierii călărăşeni au venit din nou în sprijinul unui echipaj ucrainean îmbarcat pe o navă autopropulsată slovacă blocată între gheţuri pe braţul Bala, la km 9,  în dreptul localităţii Unirea 

 

Patru pompierii militari călărăşeni au transportat carburant şi o motopompă pentru echipajul navei slovace rămas fără combustibil  pentru funcţionarea ambarcaţiunii

 

În data de 04.02.2017, începând cu ora  13.10, un echipaj format din patru pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce provizii de carburant şi o motopompă de mici dimensiuni, lucruri atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala, la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii, agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile de carburant, pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus într-o autospecială de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

De aici pompierii militari cu sprijinul a trei localnici au descărcat bidoanele de combustibil şi o motopompă  şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa groasă formată deasupra braţului Borcea.

După ce au ajuns pe terenul din baltă, în aproximativ 40 de minute,  localnici i-au ajutat pe pompierii militari  şi au transportat cu un atelaj hipo proviziile şi motopompa aproximativ 4 kilometri până la malul stâng al braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 50 de minute pompierii au ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocată în gheaţă aproape de pe malul drept al Braţului Bala, la circa un kilometru de gura Dunării.

La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără carburant şi care aveau neapărată nevoie de o motopompă pentru evacuarea apei dintr-un container.

Trebuie menţionat că în urmă cu aproximativ cinci zile pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi au transportat  provizii de alimente şi apă membrilor echipajului navei blocate.

În jurul orei 18.30 misiunea s-a încheiat cu succes, pompierii întorcându-se la bază pe acelaşi itinerar.

 

 

 

 

 

Intervenţie la incendiu de plante furajere în satul Tonea, comuna Modelu

 

 

Trei echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au acţionat pentru stingerea incendiului cu 3 autospeciale timp de aproximativ şapte ore, evitând posibilitatea propagării arderii la gospodăriile învecinate și la alte bunuri materiale

 

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompie0ri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea furajelor

 

 

         În data de 05.02.2017, ora 12.30, trei  echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Tonea, comuna Modelu,  pentru stingerea unui incendiu de plante furajere izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală, aparţinând lui T.D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte puternic, cu flacără și cu fum dens pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi. existând risc de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompie0ri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea furajelor.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ şapte ore.

În urma incendiului au ars aproximativ 20 de tone de lucernă, sub formă de baloţi aşezaţi în şire, valoarea pagubelor fiind estimată în caest caz la suma de aproximativ 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la gospodăriile din imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Error