BULETIN INFORMATIV-ISU CALARASI-6 IULIE 2015

 

ISU pompieriAccident rutier grav pe raza localităţii Vişini, comuna Independenţa, soldat cu victimă încarcerată

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului Călăraşi a intervenit pentru extragerea unui bărbat în vârstă de 32 de ani, care prezenta traumatisme severe, după ce s-a izbit violent de un copac

În data de 05.07.2015, ora 15.36, un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Vişini, comuna Independenţa, pe DN 3, km 100 + 400 m, pentru descarcerarea unei persoane de sex masculin, Cătălin Z,.în vârstă de 32 ani, care a rămas blocat între fiarele contorsionate ale vehiculului pe care îl conducea, după ce a părăsit partea carosabilă, a ieşit în decor şi s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului.

La sosirea echipajului de descarcerare, bărbatul prezenta traumatisme foarte grave, incompatibile cu viaţa şi era blocat între bordul maşinii şi scaunul stânga faţă al vehiculului.
Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit echipamentele din dotare (foarfecele şi depărtătorul hidraulic), au înlăturat două portiere ale autoturismului şi şi-au creat acces pentru a putea extrage vicima.
La locul accidentului a sosit şi un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi.
În urma examinării victimei, care prezenta traumatisme severe, medicul de la Ambulanţă a declarat decesul bărbatului.

Accident rutier pe DN 3, soldat cu opt victime rănite uşor

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit pentru a acorda primul ajutor în cazul a trei persoane, victime ale unui accident rutier produs prin coliziunea a două vehicule

Alte cinci persoane au fost preluate şi au primit îngrijiri de la echipaje ale S.A.J.

În data de 05.07.2015, ora 17.02, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe DN 3, în apropiere de Piscicola, pentru a acorda primul ajutor în cazul a trei persoane: Mirela I., în vârstă de 22 de ani, Vasile P., în vârstă de 61 de ani şi Simona B., în vârstă de 29 de ani, victime ale unui accident rutier produs prin coliziunea a două autoturisme, ambele înmatriculate în Călăraşi.
La sosirea paramedicilor SMURD, cele trei persoane erau conştiente şi prezentau traumatisme uşoare.
Membrii echipajului SMURD au intervenit rapid, au acordat primul ajutor celor trei victime pe care le-au preluat, una fiind transportată la spital, iar celelalte predate echipajelor S.A.J., prezente la locul intervenţiei.
Celelalte cinci persoane, victime ale accidentului: Alexandra B., Mircea C., Mirela N., Mirel B. şi Floarea P. au fost asistate de reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, care le-au acordat îngrijiri medicale.
Purtător de cuvânt al I.S.U. Călăraşi
Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044