PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI- 6 IULIE 2015

politia rutieraAcţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic

Poliţişti rutieri desfăşoară zilnic, pe toate drumurile publice din judeţ, acţiuni menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, neregulile constatate fiind sancţionate potrivit legii.
Astfel, în ultimele trei zile, în timpul activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au identificat mai multe persoane, care conduceau autovehicule, fără să posede permis sau în timp ce se aflau sub influenţa alcoolului, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale întocmite, pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Exemple:
– În seara de 03 iulie 2015, agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban Olteniţa au depistat, pe strada C. A. Rosetti, din municipiul Olteniţa, pe V. Cătălin, de 32 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat

– Poliţişti din Călăraşi au identificat în trafic, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, în noaptea de 04/05 iulie 2015, un autoturism, condus de P. Marius, din Bucureşti, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

– La data de 04 iulie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat, pe raza localităţii Frumuşani, un autoturism, condus de B. Laurenţiu, de 46 ani, din Bucureşti, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere.

Evenimente rutiere:

În ziua de 03 iulie 2015, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Zavoiului, din municipiul Călăraşi, L. Eftimie, de 47 ani, din comuna Gradistea, judeţul Călăraşi, a surprins şi accidentat pe P. Cristina, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoara a pietonului.
Conducătorul auto posedă permis de conducere şi a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În continuare se efectuează cerecetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejutărilor producerii accidentului rutier.

La data de 04 iulie 2015, în timp ce conducea un autoturism pe DJ. 301, în comuna Plătareşti, N. Georgiana, de 32 ani, din Bucuresti, a surprins şi accidentat un minor din comuna Fundeni, judeţul Călăraşi, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto posedă permis de conducere şi a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
Poliţiştii efectuează cerecetări în continuare pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 04 iulie 2015, D. Valentin, de 20 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe DN 31, în interiorul comunei Mânăstirea, a accidentat un minor din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului în fugă, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorului.
În cauză sunt continuate cercetările pentru determinarea cauzelor producerii accidentului.

În ziua de 05 iulie 2015, pe DN 3, în interiorul localităţii Vişini, Z. Cătălin, de 32 ani, din comuna Independenţa, judetul Călăraşi, a condus un autoturism şi, pe fondul deplasării cu viteză excesivă în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă intrând într-un copac.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, care poseda permis de conducere.
Poliţiştii au demarat cercetări pentri determinarea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului.

La data de 05 iulie 2015, G. Alexandra, de 21 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism, pe DN 3D, şi, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare față de autoturismul din fața, a intrat în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a 4 persoane, pasageri în ambele autovehicule.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, şi le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra necesităţii respectării limitelor de viteză stabilite pentru fiecare tronson de drum!
Alege viaţa! Consecinţele accidentelor produse pe fondul vitezei pot fi tragice!