PublicitateSocial

BULETIN INFORMATIV-ISU CALARASI !

 

DSC_0028Intervenție la incendiu de locuinţă în municipuil Călăraşi, pe strada Prel. Bucureşti
Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit timp de aproximativ 25 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea extinderii arderii

Pompierii au acționat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 200.000 de lei
În data de 01.07.2015, ora 11.32, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitați să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Prelungirea Bucureşti, la blocul D4, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui apartament situat la etajul al patrulea al imobilului.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la unul dintre dormitoarele locuinţei, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane care a uitat o ţigară aprinsă pe pat sau în apropierea acestuia.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.
În urma incendiului au ars: un pat, o saltea (cu umplutură de iarbă de mare) şi materiale textile, fiind totodată degradată zugrăveala din camerele apartamentului din cauza fumului gros degajat de ardere, care a inundat întreaga locuinţă, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 500 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.DSC_0001

Intervenţie la incendiu de plante furajere la o gospodărie din localitatea Modelu
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au intervenit cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului timp aproape de patru ore

Pompierii au acţionat prompt, fiind salvate mai bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 de lei
În data de 02.07.2015, ora 01.30,două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitați să acţioneze în localitatea Modelu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui depozit de plante furajere aflat într-o gospodărie, proprietate privată, aparținând lui Ion D.DSC_0016

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul depozitului de furaje şi al magaziei de lemne, existând pericol de extindere la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa DSC_0046locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea materialelor combustibile din gospodărie.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ patru ore.

În urma incendiului au ars: 10 metri cubi deşeuri de lemn, circa cinci metri cubi de cherestea, aproximativ cinci tone de plante furajere, 25 de metri lineari de gard din lemn şi un fânar din lemn învelit cu plăci de azbociment, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 10.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la locuinţa proprietarului şi la cele învecinate, cât și la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă echipajele de stingere au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 de lei.
Intervenţie pe Braţul Borcea pentru căutarea – salvarea a cinci persoane căzute dintr-o barcă care s-a răsturnat

Un echipaj profesionist de căutare–salvare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitate să intervină, pe parcursul nopţii trecute, pentru căutarea a cinci persoane, care au căzut în apă, după ce s-au răsturnat cu barca, existând suspiciune de înec

În data de 01.07.2015, ora 23.43, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze Braţul Borcea, pentru căutarea a patru persoane (două de sex feminin şi două de sex masculin), apelul fiind făcut de o a cincia persoană care s-a aflat în respectiva barcă şi a reuşit să ajungă la mal şi să apeleze pompieri – Ionuţ M., în vârstă de 30 de ani (acesta era panicat nesuferind vătămări corporale).
Din spusele acestuia, reiese că ambarcaţiunea în care se afla, ca şi pasager, împreună cu patru persoane, s-a scufundat fără motiv, iar despre celelalte persoane (doi bărbaţi şi două tinere) nu mai ştie nimic.
La ora 01.17, în aval de locul producerii evenimentului, la km 95 a fost găsită ambarcaţiunea căutată, aceasta era acostată la un ponton, dar scufundată.
În jurul orei 01.30, echipajele de intervenţie au fost anunţate că cele patru persoane date dispărute, despre care ar fi existat suspiciuni că s-ar fi înecat, au reuşit să se salveze şi să iasă la mal, întorcându-se la locul de lansare a ambarcaţiunilor la apă, în zona Podul 4, la km 99 pe malul Braţului Borcea.
Echipajele de căutare-salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi, ale Poliţiei de Frontieră şi ale Căpităniei Portului Călăraşi, care au participat la intervenţiile de căutare, precum şi echipajul de prim ajutor SMURD s-au deplasat la locul menţionat în anunţ, în zona Podul 4, unde au fost identificate trei persoane din cele patru care erau căutate (cea de-a patra, conducătorul ambarcaţiunii părăsind locaţia fără să dea alte explicaţii)
Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a răsturnat respectiva ambarcaţiune.DSC_0083

Intervenţie dificilă pentru extragerea unei persoane electrocutate dint-un canal tehnologic al unei staţii de pompare din satul Bogata

Un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit pe raza localităţii Bogata, comuna Grădiştea, pentru a extrage o persoană electrocutată dintr-un canal tehnologic, de la o adâncime de circa 6 metri

La locul nefericitului eveniment s-a deplasat și un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţa

În data de 02.07.2015, ora 09.09, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localității Bogata, comuna Grădiştea, la o staţie de pompare, pentru a extrage dintr-un canal tehnologic cu adâncime de circa 6 metri, un bărbat electrocutat, Emil C. în vârstă de 39 de aniDSC_0040
Potrivit celor relatate de către martori, colegi ai victimei, acesta ar fi coborât în respectivul canal pentru a efectua lucrări specifice şi s-a electrocutat,.în canalul respectiv aflându-se în tensiune, în stare de funcţionare o pompă submersibilă.
. Echipajul de descarcerare a folosit echipamentele din dotare (cordiţe de salvare, un ham şi centuri de siguranţă) pentru a extrage bărbatul din canalul tehnologic..
Paramedicii SMURD în cooperare cu personalul medical al S.A.J. au preluat persoana pentru a-i acorda îngrijiri medicale, însă, din nefericire, acesta prezenta tegumente cianotice şi rigiditate cadaverică,
După o serie de examinări şi încercări de resuscitare, medicul de pe ambulanţa S.A.J. a declarat decesul persoanei, care a rămas la locul intervenţiei.