RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI – 8 IAN 2016

politiaPrinşi de poliţişti în timp ce transportau cablu telefonic şi elemente de cupru

Poliţiştii din Lehliu-Gară au depistat, la data de 07 ianuarie 2015, pe raza localităţii o autoutilitară condusă de S. Marius, de 27 ani, din satul Răzvani, judeţul Călăraşi.
În compartimentul destinat transportului de marfă se aflau alţi doi bărbaţi din din localitatea Răzvani şi 114 kg de înveliş metalic din plumb provenit de la cablu telefonic şi 30 kg de sârmă din cupru.
Persoanele intenţionau să valorifice componentele la un centru de fier vechi.
Poliţiştii au dispus ridicarea bunurilor depistate şi au demarat verificările pentru stabilirea provenienţei acestora.

Cercetaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului

În noaptea de 06/07 ianuarie 2016, poliţişti din Lehliu-Gară au depistat pe raza satul Răzvani un autoturism condus de C. Silviu, de 27 ani, din comuna Dor Mărunt, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 07/08 ianuarie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Lehliu-Gară au depistat un autoturism, condus pe raza oraşului, de D. Ciprian, de 22 ani, din comuna Dor Mărunt, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor doi conducători auto li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind demarate de poliţişti sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Evenimente rutiere

În seara de 07 ianuarie 2016, P. Nicuşor, de 20 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3 D dinspre Călăraşi către Cuza Vodă şi, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul autovehiculului, care a părăsit partea carosabilă şi s-a lovit de un copac.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager de pe bancheta din spate a maşinii.
Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză au fost demarate cercetări pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului.

În seara de 07 ianuarie 2016, G. Florin, de 22 ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov, a condus un autoturism pe DJ 301, pe raza localităţii Plătăreşti, şi a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu alt autovehicul, condus de S. George, de 28 ani, din comuna Vasilaţi, judeţul Călăraşi.
În urma accidentului a rezultat rănirea a patru persoane, pasageri în cele două autovehicule.
Poliţiştii i-au testat pe cei doi conducători auto cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative şi au demarat cercetările sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru siguranţa participanţilor la trafic, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile carosabilului şi orice manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare.
Autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
În nicio situaţie nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice!