BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

politia 2Călăraşi – agresor, reţinut de poliţişti

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au reţinut, ieri, pe un bărbat din municipiul Călăraşi, care ar fi agresat o femeie, pe stradă.
În seara de 08 martie 2015, H. Florin, de 36 ani, din Călăraşi, ar fi acostat pe o tânără de 23 ani, care se deplasa pe strada Locomotivei, din municipiul Călăraşi, pe care ar fi lovit-o.
Poliţiştii au dispus, faţă de agresor, măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Acesta va fi prezentat, la data de 13 martie 2015, Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, pentru dispunerea de măsuri preventive.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de poliţişti

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Dor Mărunt au prins, la data de 12 martie 2015, pe C. Nicolae, de 65 ani, din comuna Dor Mărunt, pe numele căruia Judecătoria Brăila a fost emis, în urmă cu două zile, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul, care a fost condamnat la executarea a 6 luni de închisoare pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, a fost depus în Penitenciarul Slobozia.

Independenţa – peşte şi unelte interzise de pescuit, confiscate de poliţişti

În ziua de 12 martie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Independenţa au desfăşurat activităţi, pe raza de competenţă, pentru combaterea braconajului piscicol, pe lacul Gălăţui.
A fost depistat N. Florentin, de 22 ani, din satul Potcoava, care reuşise să captureze, cu ajutorul unei plase monofilament, 8 kg de peşte din specia fitofag.
Peştele a fost predat unei unităţi economice, iar uneltele interzise, folosite la pescuit, au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză.

Dragalina – bănuiţi de furt calificat, arestaţi preventiv

La data de 11 martie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Dragalina au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de M. Mihăiţă, de 22 ani, şi de M. Daniel, de 23 ani, ambii din comuna Dragalina, bănuiţi de furt calificat. Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Călăraşi, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În fapt, în noaptea de 04/05 martie 2015, aceştia ar fi sustras şi abandonat pe un teren viran de pe raza comunei Dragalina, mai multe ţevi metalice.
Pentru documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat şi două percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite, unde au găsit bunuri electrocasnice şi unelte agricole, cu privire la care există suspiciunea că provin din comiterea infracţiunilor de furt.
Cei doi tineri au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie cercetaţi penal pentru furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi dependinţe gospodăreşti, poliţiştii recomandă proprietarilor de imobile să asigure, pe timpul nopţii, un iluminat corespunzător al curţilor, să încuie cu lacăte toate anexele, iar dacă lipsesc pentru perioade mai lungi de la domiciliu, să ia măsuri suplimentare pentru siguranţa bunurilor deţinute!

Error