BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 31 MArtie 2016

 

 

PAZNIC DORMINDPaznici găsiţi dormind de poliţişti în timpul serviciului

 

În  zileie de 29- 30 martie 2016, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași și secțiilor de poliție rurală arondate, au desfăşurat o acţiune pe linia modului de respectare a Legii 333/2003 privind paza bunurilor și valorilor monetare de către agenții economici din zona de competență.

Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 lei.

Poliţiştii au prins 4 paznici dormind în timpul serviciului, un paznic care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi un paznic care nu purta uniforma şi ecunosn.

 

 

Moped neînmatriculat, condus de un bărbat băut şi fără permis

 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat în seara de 29 martie 2016, în comuna Mânăstirea,  judeţul Călăraşi, pe D. Marian,  de 21 ani, din comuna Dorobanţu, în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere un moped neînmatriculat.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

 

 

 

 

 

 

Prins de poliţişti, fără permis

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au prins în seara de 30 martie 2016, pe DJ 401 C, pe A. Daniel, de 21 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Acţiune pentru combaterea riscului rutier în Fundulea

         

Poliţiştii din Fundulea au desfăşurat la data de 30 martie 2016, o acţiune pentrru combaterea riscului rutier pe raza oraşului Fundulea şi localităţile adiacente.

Au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale, din care 29 pentru neportul centurii de siguranţă, 26 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, iar 23 de sancţiuni au fost aplicate căruţaşulor.

De asemenea, au fost reţinute 19 certificate de înmatriculare pentru lipsa ITP, noxe peste limita legală, anvelope uzate şi defecţiuni la sistemul de iluminare.

Totodată, au fost constatate trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

Exemple

  • Vasile, de 34 de ani, din localitatea Săruleşti, judeţul Călăraşi a fost depistat conducând pe DJ 303 , un autoturism neînmatriculat şi având montate plăcuţele cu număr fals de înmatriculare ce pare a fi fals
  • Gheorghe, de 51 de ani, din localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi a fost depistat conducând pe DN 3 un tractor neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere
  • Ioan, de 69 de ani, din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov a fost depistat conducând pe DN 3, în afara localităţii Fundulea, un autoturism având viteza de 154 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi s-a dispus suspendarea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

 

Evenimente rutiere                                                                                       

În ziua de 30 martie 2016, I. Florin, de 37 ani, din municipiul Călărași, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bucureşti, din municipiul Călăraşi, la intersecția cu strada Sloboziei, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului

electric şi a pătruns în intersecţie intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de A. Liviu, de 31 ani, din localitate, care a fost rănit uşor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Error