RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

 

 

 

 

Reținut de polițiști pentru șantaj

 

Un bărbat din Dragalina bănuit de șantaj a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști.

În ziua de 6 iulie a.c., polițiștii din Călărași au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 32 ani, din Dragalina care, prin amenințare, ar fi constrâns o persoană să-i dea o sumă de bani.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Călărași cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

Accident rutier/ Conducătorul auto a fost reținut

 

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat care în timp ce conducea fără a poseda permis ar fi accidentat un pieton care traversa neregulamentar.

În dimineața de 6 iulie a.c., un bărbat de 32 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere, în afara localității Plătărești, ar fi accidentat un bărbat de 70 de ani care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar pietonul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 

 

 

În continuare polițiștii desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

Urmărit internaţional, depistat de polițiști

 

Un bărbat, urmărit internațional de autorităţile judiciare din Austria, pentru furt, a fost identificat de poliţiştii din Călărași. Activitatea a beneficiat de sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 6 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat, un tânăr, de 28 de ani, urmărit internaţional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor mai multor furturi prin efracţie.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel București, cu propunere de arestare preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile din Austria.

Acesta a fost încarcerat în Arestul Central al D.G.P.M. Bucureşti