PublicitateSocial

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 21 .04.2015

 
politia 3Control judiciar, înlocuit de instanţă cu măsura arestării preventive, în urma documentaţiei transmise de poliţiştii care efectuau supravegherea judiciară a unui bărbat

Un bărbat de 21 ani din comuna Ileana, judeţul Călăraşi, cercetat sub control judiciar, cu privire la care poliţiştii au sesizat că a încălcat în mod repetat obligaţia de a nu părăsi localitatea, a fost arestat preventiv.
La data de 20 aprilie 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au condus la Judecătoria Lehliu Gară pe T. Nicolae, de 21 ani, din comuna Ileana, persoană cercetată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie, având obligaţia de a nu părăsi localitatea.
Poliţiştii, care verificau modul de respectare a obligaţiilor stabilite de instanţă în sarcina sa, au sesizat că T. Nicolae a încălcat obligaţia de a nu părăsi localitatea.
În baza datelor puse la dispoziţie, la data de 20 aprilie 2015, Judecătoria Lehliu Gară a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv pentru o perioadă de 30 zile.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Călăraşi – reţinut de poliţişti, pentru furt din locuinţă

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au identificat cu operativitate pe un tânăr de 17 ani, care ar fi sustras bunuri dintr-o locuinţă. Acesta a fost reţinut ieri pentru 24 de ore.
Cercetările efectuate ca urmare a sesizării, în seara de 18 aprilie 2015, a furtului a două laptopuri şi unei cărţi bisericeşti dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Călăraşi, au condus la identificarea, la scurt timp, a lui T. Florin, de 17 ani, din localitate. Bun recuperat
Valoarea prejudiciului produs a fost estimată la 11500 lei, poliţiştii recuperând un laptop şi cartea bisericească veche de la 1985.
La data de 20 aprilie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a persoanei bănuite de comiterea furtului, pe care au depus-o în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Recomandări pentru prevenirea efracţiilor şi a furturilor de locuinţă:

– nu păstraţi sume mari de bani în casă, bunuri preţioase sau alte valori importante neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea bunuri;
– asigurai corespunzător uşile şi ferestrele când plecaţi de acasă, chiar şi pentru scurte perioade;
– nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în aproprierea locuinţei care-i scopul prezenţei lor acolo, astfel de întrebări putând descuraja intenţiile infracţionale;
– în situaţia în care sunteţi victima unei infracţiuni de furt, nu atingeţi sau nu mişcaţi de la locul lor lucrurile din locuinţă şi, pe cât posibil, interziceţi accesul altor persoane în câmpul infracţional, întrucât se pot distruge mijloace de probă, necesare pentru identificarea suspecţilor!