Social

BULETIN DE PRESA-IPJ CALARASI -2 FEB 2016

politia 3Reţinut de poliţişti pentru violare de domiciliu şi distrugere

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au reţinut în ziua de 01 februarie 2016 un bărbat din localitate, care ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă, unde ar fi distrus mai multe bunuri.
În noaptea de 28/29 ianuarie 2016, M. Ioana, de 37 de ani, din comuna Cuza Vodă, judeţul Călăraşi, a sesizat faptul că o persoană a pătrus fără drept în locuinţa sa şi a distrus mai multe bunuri.
Poliţiştii deplasaţi de îndată la faţa locului au identificat persoana bănuită, O. George, de 33 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, şi au demarat cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere.
Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Cercetat de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată

În ziua de 01 februarie 2016, poliţiştii au identificat un bărbat din comuna Vâlcelele, judeţul Călăraşi, care deţinea fără drept o armă de tir sportiv, provenită din contrabandă.
Poliţiştii Serviciului Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase Călăraşi şi ai Postului de Poliţie Vâlcelele l-au depistat pe G. Florin, de 29 ani, din comuna Vâlcelele, care deţinea fără drept la domiciliul său, o armă de tir sportiv cu aer comprimat.

Arma şi muniţia în cauză ar fi fost procurate din Spania, acestea fiind ridicate de oamenii legii, în vederea continuării cercetărilor pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată.

Prins de poliţişti fără permis, pe un moped neînmatriculat

Poliţiştii Postului de Poliţie Borcea l-au depistat , în ziua de 01 februarie 2016, pe DJ 301, pe D. Alexandru, de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.

Conducerea sub influenţa alcoolului, sancţionată de poliţişti

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţan Călăraşi au desfăşurat, în perioada 30 – 31 ianuarie 2016, o acţiune de prevenire şi combatere a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care nu posedă permis de conducere.
Astfel, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe drumurile publice din judeţ pentru asigurarea respectării legii, impunerea unui climat de disciplină prin depistarea în trafic şi sancţionarea conducătorilor de vehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor evenimentelor rutiere comise pe acest fond.
Conducătorilor auto, depistaţi că au încălcat legea, li s-au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale.
Au fost reţinute 16 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au fost constatate 9 infracţiuni, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 infracţiuni pentru conducere fără permis.