BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

 

 

 

 politia

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

 

La data de 09 septembrie a.c. poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Călăraşi pe numele unui bărbat de 57 ani, din Municipiul Călăraşi.

Bărbatul, condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

 

 

Arestaţi preventiv pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi acte de violenţă

 

La data de 09 septembrie a.c., cinci tineri din comuna Grădiştea şi municipiul Călăraşi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii și liniştii publice şi  loviri sau alte violenţe au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea.

Oamenii legii au probat activitatea infracţională a celor cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 ani, care în urmă cu aproximativ o săptămână au provocat scandal într-un bar din comuna Ciocăneşti, agresând fizic un tânăr de 24 ani din aceeaşi localitate.

Pe numele celor cinci, Judecătoria Călăraşi a emis în ziua de 10 septembrie a.c. mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercetaţi de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

 

În seara de 08 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe raza municipiului Călăraşi un bărbat de 41 de ani, din aceeaşi localitate în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară au depistat în seara de 09 septembrie a.c., pe raza comunei Lehliu, un bărbat de 48 ani, din aceeaşi localitate care conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere.

La testarea cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 1,23 mg/l în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Oraşului Lehliu-Gară unde i s-au recoltat mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Pe numele conducătorului auto, oamenii legii au întocmit dosar penal.

 

 

Un bărbat de 64 ani a fost prins de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Vîlcelele deşi se afla sub influenţa alcoolului.

La testarea cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,26 mg/l în aerul expirat.

Oamenii legii i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională şi i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

 

 

Poliţiştii rutieri au depistat în noaptea de 10/11 septembrie a.c., în comuna Independenţa, un tânăr care conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere şi care se afla sub influenţa alcoolului.

La testarea cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o concentraţie de 0,67 mg/l în aerul expirat.

 

 

Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi unde i s-au recoltat mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge.

Poliţiştii au întocmit pe numele tânărului dosar penal pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

 

 

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat în seara de 09 septembrie a.c. un bărbat de 34 ani, din municipiul Olteniţa care conducea un autoturism pe raza comunei Chinogi deşi avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi totodată, autoturismul condus de bărbat a fost imobilizat de oamenii legii.