RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI 17 FEB 2016

 
politiaReţinuţi de poliţişti pentru tâlhărie calificată

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au reţinut trei persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
La data de 14 februarie 2016, un tânăr de 25 ani, din comuna Borcea, a sesizat faptul că a fost agresat şi deposedat de bunuri, în timp ce se depalsa pe DN 3B, pe raza localităţii.
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că victima ar fi fost lovită şi i-au fost sustrase hamuri de la atelajul hipo de către O. Viorel, de 27 ani, C. Mircea, de 46 ani, şi C. Alexandru, de 20 ani, toţi din comuna Borcea.
Bunurile sustrase, în valoare de 400 lei, au fost recuperate şi restituite persoanei vătămate.
Cele trei persoane bănuite de tâlhărie calificată au fost reţinute de poliţişti, urmând să fie prezentate astăzi parchetului cu propunere de arestare preventivă.


Prins la braconaj

În dimineaţa de 16 februarie 2016, poliţiştii din Ulmu au depistat pe N. Lucian, de 35 ani, din localitate, pe malul unei amenajare piscicole, având două plase monofilament.
Setcile au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor pentru deţinerea de unelte interzise de pescuit şi furt.


Accidente rutiere uşoare
În noaptea de 15/16 februarie 2016, R. George, de 19 ani, a condus un autoturism pe raza comunei Vasilaţi şi a acroşat un bărbat de 30 ani, care se deplasa cu o bicicletă neechipată cu elemente reflectorizante.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

La data de 16 februarie 2016, T. Marian, de 22 ani, din comuna Vâlcelele, a condus un autoturism pe strada Dunărea, din Călăraşi, şi a accidentat uşor pe o tânără de 13 ani, din municipiul Călăraşi, care a traversat strada prin loc nepermis, fără a se fi asigurat.
Poliţiştii l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În seara de 16 februarie 2016, M. Mihail, de 80 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe raza localităţii Fundeni şi a lovit un atelaj hipo nesemnalizat, staţionat pe partea dreaptă a DJ 301, în aceeaşi direcţie de mers.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a a unui bărbat de 33 ani, care se afla lângă atelajul hipo.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii continuă cercetările în fiecare situaţie în parte pentru determinarea cauzelor producerii accidentelor rutiere.

Dosar penal pentru conducere fără permis

În seara de 16 februarie 2016, poliţiştii din Ştefan cel Mare au depistat pe V. Dănuţ, de 23 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Acţiune în trafic de verificare a legalităţii efectuării transporturilor

Poliţiştii rutieri au desfăşurat, în perioada 15 – 16 februarie 2016, o acţiune pe drumurile publice din judeţ, de verificare a legalităţii transportului rutier de mărfuri şi persoane.
Au fost controlate 55 de autovehicule destinate transportului public.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 26.830 lei, şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Exemplu:
– Pe strada Prelungirea Bucureşti, din Călăraşi, a fost depistat A. Gheorghe, de 54 de ani, din comuna Independenţa, judeţul Călăraşi, care conducea un autobuz şi efectua trasport public de persoane pe ruta Călăraşi-Modelu, având inspecţia tehnică periodică expirată.
Au fost dispuse măsuri de sancţionare contravenţională şi retragere a certificatului de înmatriculare a autovehiculului.