RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ-un bărbat, de 37 de ani, din orașul Budești, județul Călărași, care a condus un autoturism pe DJ 402A, deși consumase alcool.

 

 

La volan, cu alcool

 

Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.

În ziua de 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat, un bărbat, de 37 de ani, din orașul Budești, județul Călărași, care a condus un autoturism pe DJ 402A, deși consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal.

 

***

LEGEA INTERZICE CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN!

,,Conducătorii vehiculelor…sunt obligați să se supună testării aerului expirat și/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, la solicitarea polițistului rutier.” – articolul 38 din O.U.G. 195 din 2002.

,,Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat și depistată ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.” art. 88, alin. 6 din O.U.G. 195 din 2002.

 

,,Conducătorilor de vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testați în trafic cu un mijloc tehnic certificat, care indică prezența în organism a unor substanțe psihoactive, li se recoltează obligatoriu mostre biologice.” – articolul 88, alineat 7 din O.U.G. 195 din 2002.

 

NU E OPȚIUNE, CI OBLIGAȚIE. REFUZUL CONSTITUIE INFRACȚIUNE!

,,Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere… de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.” – articolul 337 din Codul Penal.