RADIO TV OLTENITA
Social

BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

politia 2Acţiune pentru siguranţa călătorilor, în transportul rutier public de persoane

 

La data de 17 martie 2016, poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru creşterea siguranţei transportului rutier public de persoane, pe DN 3 pe ruta Călăraşi – Bucureşti.

În timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 24 de autovehicule destinate transportului de persoane şi au aplicat 16 sancţiuni conducătorilor auto.

Ca măsuri complementare, au fost retrase un certificat de înmatriculare şi un permis de conducere.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 30.070 lei.

 

Exemple:

– A. Ştefan, de 58 ani, a fost depistat în timp ce conducea un microbuz şcolar pe DN 3, în afara localităţii Fundulea, având o concentraţie alcoolică de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i suspendat şi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

 

– Poliţiştii au depistat un operator de transport rutier public de persoane, care a efectuat transport de persoane pe ruta Bucureşti-Fundulea cu un microbuz condus de un bărbat al cărui certificat de atestare profesională era expirat.

Conducătorul auto şi operatorul de transport au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 9000 lei fiecare.

 

 

 

 

 

Tractor neînmatriculat, condus de un bărbat fără permis

 

În dimineaţa de 17 martie 2016, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Călărași au depistat pe DN 3B, pe raza localității Dichiseni, pe M. Gheroghe, de 46 ani, din comuna Unirea, în timp ce conducea un tractor cu remorcă, fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au constatat şi că ansamblul de vehicule nu era înmatriculat, în cauză fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

Prins la volan, fără permis, a refuzat prelevarea de mostre biologice

 

În seara de 17 martie 2016, poliţişti din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Grădiștea au prins pe raza comunei Cuza Vodă, pe M. Marius, de 37 ani,  care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere şi care, deşi emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

 

Alte infracţiuni rutiere constatate de poliţişti

 

În seara de 17 martie 2016, pe strada Locomotivei, din municipiul Călăraşi, poliţiştii l-au depistat pe V. Nicolae, de 48 ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

 

 

 

 

În nopatea de 17/18 martie 2016, pe DN 3A a fost depistat un autoturism condus de M. Andrei, de 20 ani, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

Evenimente rutiere

 

La data de 17 martie 2016, C. Laurenţiu, de 19 ani, din oraşul Lehliu Gară, a condus un autoturism pe DN 3 şi a accidentat pe o fată de 15 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului, pietonul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 

 

În dimineaţa de 17 martie 2016, M. Florin, de 23 ani, din comuna Vlad Ţepeş, judeţul Călăraşi, a condus o autoutilitară pe raza localităţii Dor Mărunt şi, pe fondul neasigurării la virajul la dreapta, a  accidentat pe B. Viorel, de 18 ani, care conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului, care nu a necesitat internarea.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatele  fiind negative.

 

Poliţiştii au demarat cercetări în ambele cazuri pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii evenimnetelor rutier