Social

BULETIN DE PRESĂ

 
arbusti ornamentaliDragalina – prinşi de poliţişti în flagrant, după ce au sustras arbuşti ornamentali dintr-o pepinieră

În seara de 14 februarie 2016, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Dragalina, sesizaţi despre producerea unui furt de arbuști ornamentali din pepiniera unei baze experimentale din zonă, au prins cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei. Acestea au şi fost reţinute pentru 24 de ore.
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că au fost sustrase prin smulgere 72 de plante care ulterior au fost găsite abandonate la marginea unei păduri, fiind produs un prejudiciu de peste 2500 lei.
Poliţiştii au dispus măsura reţinerii faţă de P. Daniel, de 41 ani, şi faţă de P. Sorin, de 25 ani, ambii din comuna Sudiți, judeţul Ialomița.
Cele două persoane bănuite de furt vor fi prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt efectuate în continuare pentru stabilirea şi documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Mandat de arestare preventivă, pus în executare de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au prins, la data de 12 februarie 2016, pe un bărbat de 43 ani, din municipiul Călăraşi, umărit internaţional pentru sustragere de la măsura arestului preventiv.
C. Nicolae, pe numele căruia Tribunalul Călăraşi a emis la data de 03 septembrie 2015 mandat de arestare preventivă pentru tentativă de omor, a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând să fie cercetat pentru fapta comisă.