BULETIN DE PRESĂ

politia 1Mandate, puse în executare de poliţişti / persoanele condamnate, încarcerate

o La data de 29 ianuarie 2016, poliţiştii din Lehliu-Gară şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
R. G., de 45 ani, şi B. A., de 25 ani, ambii din oraşul Lehliu Gară, au fost condannaţi de Tribunalul Călăraşi la câte 5 ani de închisoare pentru trafic de persoane.

o Poliţiştii din Dor Mărunt au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Lehliu Gară, pe numele lui I. S., de 21 ani, din localitate.
Bărbatul a fost condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cele trei persoane condamnate au fost transferate şi încarcerate în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepselor.

Acţiuni, desfăşurate de poliţiştii din Călăraşi, pentru siguranţa pietonilor

Poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au desfăşurat, la data de 28 ianuarie 2016, o acţiune pe raza municipiului Călăraşi, care a vizat creşterea siguranţei în trafic a pietonilor şi combaterea încălcării regulilor de circulaţie de către conducătorii auto în ceea ce priveşte acordarea priorităţii de trecere.
În doar două ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni şi au reţinut 4 permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Acţiuni similare au avut loc şi vor continua şi pe raza celorlalte localităţi urbane şi rurale din judeţ pentru reducerea riscului rutier.

Persoane bănuite de furt din locuinţe, reţinute de poliţişti

o Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au reţinut, la data de 28 ianuarie 2016, pe C. Florian, de 28 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, bănuit că, la sfârşitul lunii noiembrie 2015, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei bătrâne din comuna Spanţov, pentru a-i sustrage bunuri. Fiind surprins de victimă şi aflându-se sub influenţa alcoolului, acesta ar fi renunţat la intenţiile infracţionale.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, cu propunere de arestare preventivă.

o La data de 28 ianuarie 2016, poliţiştii din Lehliu-Gară au dispus măsura reţinerii faţă de B. Gheorghiţă, de 29 ani, din satul Buzoieni, judeţul Călăraşi, bănuit că, în perioada mai – octombrie 2015, ar fi pătruns în mai multe locuinţe de pe raza comunelor Frăsinet şi Valea Argovei, de unde ar fi sustras diverse bunuri.
Persoana bănuită a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară cu propunere de arestare preventivă.

Accidente rutiere uşoare

o În dimineaţa de 28 ianuarie 2016, N. Octavian, de 41 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 4 şi, pe fondul unei depășiri imprudente, a intrat în coliziune cu alt autovehicul, condus de V. Alexandra, de 28 ani, din comuna Buturugeni, judeţul Giurgiu, în aceeaşi direcţie de mers.
Din accident au rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a unui pasager în primul autovehicul.
Conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

o În seara de 28 ianuarie 2016, B. Aneta, de 29 ani, din municipiul Călăraşi, a condus o autoutilitară pe DJ 307 A, în afara comunei Independenţa, şi pe fondul neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând într-un copac, în afara părţii carosabile.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto.
Aceasta a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au demarat cercetări în ambele situaţii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentelor rutiere.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136