BULETIN DE PRESĂ

politia 3Condamnat pentru şantaj, trimis la penitenciar

Activităţile desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Postului de Poliţie Frumuşani au condus la punerea în aplicare, la data de 04 martie 2015, a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis în aceeaşi zi de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul de 56 ani, din comuna Căscioarele, judeţul Călăraşi, care a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.
Acesta a fost transferat şi încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Grădiştea – bănuit de furt din locuinţă, reţinut de poliţişti

Poliţiştii din Grădiştea au dispus, la data de 04 martie 2015, măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de C. Gheorghe, de 30 ani, din localitate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 22 februarie 2015, acesta ar fi pătruns fără drept într-o locuinţă de pe raza comunei Grădiştea, de unde ar fi sustras bani.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat astăzi instanţei de judecată, cu propunerea de arestare preventivă.
SĂ PREVENIM FURTURILE DIN LOCUINŢĂ!
Poliţiştii recomandă să luaţi toate măsurile de asigurare antiefracţie a locuinţelor, la plecarea de acasă, şi să nu păstraţi în casă sume mari de bani sau bijuterii scumpe şi, mai ales, nici nu lăsaţi impresia că aţi deţine astfel de valori!
Alte trei persoane, bănuite de comiterea de înşelăciuni prin metoda „accidentul”, au fost reţinute de poliţiştii de investigaţii criminale din Călăraşi

În continuarea cercetărilor efectuate pentru destructurarea unui grup infracţional, specializat în comiterea de înşelăciuni prin telefon (ştire mediatizată la data de 20 februarie 2015), poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au reţinut alte trei persoane, aflate deja în executarea unor pedepse privative de libertate.
La data de 03 martie 2015, au fost identificaţi şi reţinuţi trei bărbaţi, cu vârste între 24 şi 29 ani, care, alături de alte patru persoane deja arestate preventiv în aceeaşi cauză, ar fi înşelat, în perioada ianuarie – februarie 2015, mai mulţi vârstnici, din judeţul Călăraşi, prin metoda “accidentul”.
Judecătoria Olteniţa a emis pe numele celor trei bărbaţi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind transferaţi din penitenciar în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.

Recomandări pentru reducerea riscului de victimizare:
În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care se recomandă a fi o rudă apropiată (sau ca sunând din partea acesteia) şi pretind că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier în care ar fi fost implicată:
– În primul rând, nu daţi curs respectivelor solicitări, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.
– Verificaţi, de îndată, dacă persoana în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, solicitând, obligatoriu, date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla.
– Încercaţi să contactaţi, pe numărul cunoscut de dumneavoastră, persoana care ar fi suferit accidentul sau care l-ar fi produs, ori alte persoane din anturajul acesteia, pentru stabilirea situaţiei reale de fapt.
– În cazul în care v-aţi dat seama că aţi fost vizat de un astfel de comportament infracţional, anunţaţi poliţia.
– DE ŢINUT MINTE este faptul că, în astfel de situaţii, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile!

– Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi reprezentanţii poliţiei.

Accidente rutiere

În dimineaţa de 04 martie 2015, G. George, de 44 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Victoriei, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Prelungirea Bucureşti, nu a acordat prioritate de trecere, lovindu-l pe S. Marian, de 58 ani, din Călăraşi, care se deplasa pe bicicletă.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.
Cele două persoane implicate în accident au fost testate de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză au fost demarate cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

În după-amiaza de 04 martie 2015, S. Ionel, de 56 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3B, în localitatea Borcea, şi a surprins şi accidentat pe un copil de 13 ani, care a traversat partea carosabilă prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Acţiune de reducere a riscului rutier, desfăşurată de poliţişti pe raza municipiului Călăraşi
În perioada 03 – 04 martie 2015, poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic, pe raza municipiului Călăraşi.

Poliţiştii au verificat respectarea regulilor în ceea ce priveşte prioritatea de trecere şi a normelor aplicabile pietonilor.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 4 pentru neacordare prioritate pietonilor, 6 pentru oprire neregulamentară, 2 pentru nerespectarea culorii semaforului, fiind sancţionate şi alte abateri.
De asemenea au fost sancţionaţi 12 pietoni care traversau strada prin alte locuri decât cele destinate trecerii pietonilor.
Poliţiştii au dispus, ca măsuri complementare, şi reţinerea a 8 permise de conducere şi retragerea unui certificat de înmatriculare.

Error