BULETIN DE PRESĂ

politia 1Fundulea – braconaj piscicol

La data de 17 februarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au prins două persoane, care au pescuit cu unelte interzise într-un bazin piscicol din localitate.
D. Valentin, de 28 ani, şi N. Ionel, de 24 ani, ambii din Fundulea, au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe malul bazinului piscicol având 4 plase monofilament, cu ajutorul cărora reuşiseră să captureze 16 kg de peşte de diferite specii.
Uneltele interzise au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor demarate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi braconaj piscicol.

DJ 402 – accident produs de o persoană care conducea un autoturism, fără să posede permis

În noaptea de 16/17 februarie 2015, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 402, în afara comunei Nana, pe fondul lipsei de experienţă (fără permis de conducere) şi al consumului de alcool, B. Ion, de 36 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, a pierdut controlul asupra direcţiei, maşina lovindu-se de un copac.
În urma impactului, bărbatul de la volan a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Victimei i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au constatat că B. Ion nu posedă permis de conducere, în cauză fiind demarate cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni rutiere şi de vătămare corporală din culpă.

Peste 100 de persoane, supravegheate judiciar de poliţiştii din Călăraşi
Poliţiştii din Călăraşi verifică modul în care persoanele faţă de care au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile. În cazul în care se constată încălcări ale acestor obligaţii, sesizează organul judiciar sau instanţa competentă.
În luna ianuarie 2015, la nivelul judeţului Călăraşi au fost dispuse 11 măsuri preventive, toate de control judiciar, una dintre acestea fiind înlocuită cu măsura arestării preventive.
În total, în prezent, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară activităţi specifice faţă de 117 persoane aflate sub supraveghere, dintre care 7 în arest la domiciliu, 3 persoane fiind sub control judiciar pe cauţiune şi 107 sub măsura controlului judiciar.
Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse, orice încălcare a acestora determinând sesizarea organului judiciar sau a instanţei de judecată.

Error