PublicitateSocial

Activităţi desfăşurate de poliţişti pentru creşterea siguranţei cetăţenilor din judeţul Călăraşi, în primul trimestru al anului 2015

 

politia localaActivităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, în primul trimestru 2015, au avut ca rezultat creşterea gradului de siguranţă publică, fiind sesizate cu 10% mai puţine infracţiuni
o Infracţionalitatea sesizată scade atât în mediul urban, cât şi în cel rural
o Creşte semnificativ, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, gradul de siguranţă a participanţilor la trafic, pe raza judeţului Călăraşi
o Numărul persoanelor cercetate în stare de reţinere/arest preventiv creşte cu 23%

Activitatea poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a fost concentrată şi în trimestrul I 2015 pe prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, combaterea evaziunii fiscale, scăderea riscului rutier, prinderea în flagrant a persoanelor care comit infracţiuni şi tragerea lor la răspundere penală, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.

În trimestrul I 2015, ca urmare a acţiunilor întreprinse, a fost atins obiectivul de creştere a gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul Călăraşi, fiind sesizate cu 10,6% mai puţine infracţiuni.

Infracţiunile sesizate contra patrimoniului înregistrează o scădere importantă de 16%.

Preocuparea constantă a poliţiştilor pentru combaterea evaziunii fiscale s-a concretizat în creşterea numărului infracţiunilor de natură economico-financiară constatate, cu peste 36%.

Pentru infracţiunile comise, în primul trimestru 2015, au fost cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv 55 de persoane, cu 23% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.
Acţiunile desfăşurate în trafic de poliţişti au condus la creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic. Astfel, în trimestrul I 2015, faţă de trimestrul I 2014, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi, s-au produs 16 (-5) accidente grave, soldate cu 3 (-6) persoane decedate, 13 (-10) persoane rănite grav şi 1 (-12) peroane rănite uşor.

Principalele cauze ale evenimentelor rutiere produse au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară, abaterile comise de biciclişti.

Acţiunile viitoare ale poliţiştilor din Călăraşi vor viza în continuare îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc oferit cetăţenilor, prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi a transporturilor.