PublicitateSocial

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR DIN JUDETUL CĂLĂRAŞI

 
politia localaPoliţiştii din jud. Călăraşi continuă seria activităţilor de prevenire a faptelor antisociale, fiind desfăşurate acţiuni punctuale, în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale agroalimentare.

La data de 17 iulie 2015, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat 12 acţiuni şi au efectuat 68 de controale în pieţe, bazaruri, unităţi de alimentaţie publică, precum şi pe drumurile publice.

Acestea au vizat prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit şi a evaziunii fiscale, reducerea riscului rutier prin combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă sau de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, verificarea modului de asigurare a valorilor monetare şi a pazei obiectivelor.

Oamenii legii au verificat peste 100 de societăţi comerciale, au constatat 3 infracţiuni şi au aplicat 249 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 126.000 lei.
Dintre acestea, 25 de sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 26 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 156 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate şi 42 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 9 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Exemple:
– În urma controlului efectuat pe linia asigurării cu sisteme de pază a obiectivelor, poliţiştii au sancţionat o unitate economică, cu amendă în valoare de

2000 lei, pentru că nu era asigurată antiefracție, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

– Poliţiştii au identificat şi sancţionat contravenţional pe două tinere, depistate pe raza municipiului Călăraşi, în timp ce atrăgeau persoane în vederea practicării de relații sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale.

– Pe strada Libertății, din municipiul Călăraşi, a fost depistat B. Valentin, de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.
Bărbatul va fi cercetat în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

– Pe DN 4, pe raza comunei Frumuşani, poliţiştii l-au identificat pe N. Constantin, de 45 ani, din Bucureşti, care conducea o autoutilitară şi prezenta halenă alcoolică.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcotest şi prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.