RADIO TV OLTENITA
PublicitateSocial

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR DIN CĂLĂRAŞI, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI

politia rutiera 229 de infracţiuni constatate şi 779 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii din Călăraşi, în timpul acţiunilor desfăşurate, la sfârşitul săptămânii, pentru creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni, prin prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Acţiunile desfăşurate suplimentar, în perioada 17 – 19 iulie 2015, faţă de activităţile dispozitivului curent de ordine şi siguranţă publică, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au vizat prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, a unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri), a centrelor comerciale şi pe drumurile publice.

Au fost efectuate 38 de acţiuni şi 206 controale, fiind verificate 311 societăţi comerciale.

Poliţiştii au constatat 29 de infracţiuni, au indisponibilizat bunuri în valoare de peste 1.700 lei şi au aplicat 776 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 500.000 lei. De asemenea, au fost confiscate în numerar alte sume de peste 2.400 lei.

78 de sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 92 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 513 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, fiind aplicate şi 93 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 24 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 6 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 10 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind retrase şi 4 certificate de înmatriculare.
Exemple:

– Poliţiştii au depistat, pe strada Prunului, din municipiul Călăraşi, pe M. Vali, de 26 ani, din localitate, care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
– Pe DN 4, în oraşul Budeşti, a fost identificat B. Ion, de 48 ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Cei doi bărbaţi vor fi cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

– A. Georgian, de 30 ani, din Călăraşi, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DN 3, în comuna Lupşanu, cu viteza de 109 km/h în localitate.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisului de conducere.