Social

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI ÎN TRAFIC PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE SIGURANȚĂ RUTIERĂ

 

Pentru că viteza, alcoolul la volan, abaterile săvârșite de către pietoni în trafic și neacordarea priorității de trecere reprezintă unele dintre principalele cauze care conduc la accidente pe drumurile publice, Poliția Română va intensifica acțiunile în stradă,  în perioada 13 – 19 noiembrie 2017.

În cele 7 zile, polițiștii vor organiza filtre și acțiuni în stradă, utilizând aparate radar. Planul cuprinde 5 etape.

În ziua de 13 noiembrie 2017, pe șoselele din țară și pe autostrăzi, polițiștii  rutieri şi de ordine publică au utilizat permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toți conducătorii de autovehicule verificați au fost testați în vederea depistării și sancționării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice.

Ziua de 14 noiembrie va fi dedicată combaterii neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Pe parcursul întregii zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea neacordării priorităţii de trecere vehiculelor.

Miercuri, 15 noiembrie, acțiunile vor viza combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Cei care vor staționa sau se vor deplasa neregulamentar pe drumurile publice vor fi în vizorul polițiștilor.

Acțiunile de joi vizează  sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor.

În perioada 17 – 19 noiembrie, acțiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă.

***

În timpul activităților desfășurate la data de 13 noiembrie 2017, pe drumurile publice din județul Călărași, polițiștii au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale și au fost constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Exemple:

  • Pe raza orașului Lehliu Gară a fost depistat un bărbat de 23 ani, care conducea un autoturism și a prezentat la testarea cu aparatul etilotest o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

  • Un bărbat de 50 din municipiul București, a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Lehliu Gară, județul Călărași, și prezenta o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În ambele situații, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

Obiectivul principal al acțiunilor polițiștilor este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.