RADIO TV OLTENITA
Social

Acţiuni ale polițiștilor pentru siguranța transportului public de persoane

BULETIN DE PRESĂ

 

 

 

 

 

 

În ziua de 15 ianuarie a.c., poliţiştii au acționat la nivelul județului Călărași, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane, precum și pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația pe drumurile publice.

Acţiunea poliţiştilotr a avut în vedere toate rutele de transport persoane de pe raza județului Călărași, atât cele județene cât și cele interjudețene

În urma activităților specifice au fost verificate și controlate autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

2 conducători de autoutilitare au fost depistați de polițiști circulând cu o alcoolemie peste limita legală.

Totodată, a fost constatată o infracțiune și au fost reținute două permise de conducere.

 

Exemple:

-Un bărbat de 42 ani, din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul cu o alcoolemie peste limita legală.

 

 

 

 

-Un bărbat de 42 ani din Călărași, județul Călărași, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară care tracta o semiremorcă, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.305 lei și complementar i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 zile.