ABUZURI LA CUZA-VODĂ: APRECIAT ŞI PROMOVAT DE GRIGORE LEŞE ! PRIGONIT DE PRIMARUL COMUNAL !

anunt importantSubsemnatul GHICA Marian-Vasile, domiciliat în com. Cuza-Vodă, sat Călăraşii-Vehi, culegător de folclor, deţinător al Titlului „Tezaur Uman Viu”, iniţiat de UNESCO şi conferit de Ministerul Culturii din România, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Eu, ca „Tezaur Uman Viu” am fost invitat de către marele artist şi profesor universitar GRIGORE LEŞE şi am deschis Concertul din Crăciun, la Sala Palatului şi la alte concerte din Bucovina, urmând ca din 2 martie 2015, să efectuăm şi alte concerte prin ţară. Pentru participarea la proiectele culturale, fac repetiţii împreună cu grupurile pe care le coordonez, în sala Căminului Cultural din satul Călăraşii-Vechi.

În data de 10.02.1015, în jurul orei 16.00 am fost sunat de către primarul comunei Cuza-Vodă, Stan Aurel, care m-a ameninţat şi m-a jignit prin telefon, vorbindu-mi trivial şi ameninţându-mă că vine şi mă ridică cu mascaţii, dacă mai fac repetiţii în clădirea Căminului Cultural din Călăraşii-Vechi, repetiţii pe care le făceam cu „Fiii Satului”, majoritatea elevi, membri ai Grupul folcloric, deţinător al Premiului Cultural al Anului 2014.
Tot în data de 10.02.2015, la 5 minute după ce primarul mi-a ştirbit din demnitate, m-a sunat şi viceprimarul Buzoianu Viorel (fost şofer ITA şi poştaş al comunei), adresându-mi înjurături şi ameninţându-mă cu bătaia !

Motivul adevărat este că fiul viceprimarului, în preajma Sărbătorilor de iarnă, s-a luat la bătaie cu alţi colegi. Savin Ionuţ şi Dobre Claudiu au fost agresaţi, iar unul dintre ei a fost bătut chiar în propria locuinţă de către viceprimar.

În data de 11.02.2015, am fost la Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi, la domnul Prefect, prezentându-i aceste întâmplări neplăcute, sugerându-mi-se să fac plângere !

De fapt, problemele din spaţiul Căminului Cultural sunt generate de gaşca din care face parte fiul viceprimarului, aceştia intrând în mod repetat, noaptea în cămin şi stând până dimineaţa, consumând băuturi alcoolice şi practicând jocuri de noroc ! Menţionez că în dimineaţa în care au aflat că m-am plâns la Prefectură, au intrat în Căminul Cultural (cheie de acolo nu mai are decât viceprimarul) şi au luat din clădire obiectele pe care le aveau acolo pentru distracţie ! De asemenea, menţionez că repetiţiile noastre se fac doar până la ora 17.00 (vara) şi ora 16.00 (iarna).

Menţionez că dl. primar, Aurel Stan, a făcut şi face, în continuare, o serie de abuzuri din propria-i putere, profitând de funcţia pe care o are. Se poartă foarte dur cu angajaţii, pe majoritatea i-a dat afară, iar angajaţii câştigând toate procesele în instanţă. Biblioteca publică din comună a fost paralizată, bibliotecara fiind dată afară. Aceasta şi-a câştigat drepturile în instanţă, dar primarul refuză să o reangajeze !

În apropierea alegerilor, octombrie 2014, s-a spart o conductă care alimentează apa potabilă din satul Călăraşii-Vechi, sătenii au apelat la sprijinul primarului Stan, dar el nu a fost de acord, răzbunuându-se pe sătenii din localitatea Călăraşii-Vehi, că nu a fost votat pe raza localităţii şi ameninţându-l pe electrician, salariat al Primăriei, care se ocupa de remediere că dacă intervine îl dă afară, ceea ce a şi pus în aplicare.
Dl. Primar Stan Aurel, deseori le-a spus apropiaţilor săi că satul Călăraşii-Vechi l-ar ara şi-ar planta pepeni!?…

Purtându-se ca un dictator cu salariaţii, în toată perioada de când este primar în comuna Cuza Vodă, prin intimidare şi abuz, cu jigniri şi ameninţări, a reuşit să îndepărteze toţi salariaţii cu vechime şi experienţă, aproximativ 15 funcţionari.

Rog autorităţile să mă sprijine pentru a reîncepe repetiţiile pentru concerte şi pentru „Sărbătorile Pascale”.

Marian-Vasile GHICA

Error