311 de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES

Solicitanţii unui loc de muncă în străinătate pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://eures.anofm.ro/ pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea acestora.

            În această perioadă, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru ingineri și personalul medical calificat.

            Angajatorii din Germania, Olanda și cei din Marea Britanie pun la dispoziția lucrătorilor români 43 de posturi vanate pentru ingineri specializați în domeniile: farmaceutică, mecanică, mecatronică,  electric, electronică, chimic, automatizări, software sau  proiectare. Contractele sunt pe termen nelimitat iar salariul oferit este de 55.000 euro brut/an.            

            Irlanda și Marea Britanie dispun de 259 locuri de muncă vacante pentru sectorul medical, astfel:

        psihiatru- 10 posturi;

        doctor oftalmolog -1 post;

        asistent medical – 215 posturi;

        personal calificat în medicina generală -20 postruri (anestezie generală, obstretică, ginecologie)

        asistent social -3 posturi;

        asistent medical terapie intensivă – 10 posturi.

Pentru a candida pe posturile de asistent medical, solicitanții trebuie să dețină cunoștințe de limba engleză nivel avansat, experiență de minim 6 luni în domeniu și să fie înregistrați în Nursing and Midwifery Council  (Colegiul profesional al moașelor și asistenților medicali).

Alte  8 locuri de muncă pot fi ocupate în Marea Britanie, Norvegia sau Damenarca de către solicitanții care sunt specializați în meseriile/ocupațiile: analist financiar, administrator baze de date MS SQL, programator sau bucătar (cu specific indian sau a la carte).

 

 

 

Responsabil mass-media,

Simona DONCIU

Error