BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ
Călăraşi – flagrant / 5 persoane, reţinute de poliţişti pentru furt de cabluri electrice

În dimineaţa de 11 februarie 2016, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins în flgrant cinci persoane care transportau cu un autovehicul mai multe cabluri electrice de cupru, ce ar fi fost sustrase de la instalaţia de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar.
Autovehiculul a fost depistat pe bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, fiind identificaţi conducătorul auto, M. Ion, de 52 ani, din comuna Grădiștea, şi pasagerii S. Lilian, de 43 ani, D. Vasile, de 39 ani, R. Marius, de 17 ani, și Ion Nelu, de 36 ani, toţi din Călăraşi.
Poliţiştii au demarat investigaţiile împreună cu Serviciul Poliţiei Transporturi Călăraşi pentru stabilirea provenienţei cablurilor transportate, constatându-se că acestea ar fi fost sustrase în cursul nopţii de 10/11 februarie 2016 prin decopertarea solului, de la instalaţia de siguranţă şi dirijare a traficului feroviar de pe secțiunea de cale ferată Călărași Sud – Ciulnița.
Faţă de cele cinci persoane bănuite de furt calificat şi complicitate la furt calificat, poliţiştii din Călăraşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Cei în cauză vor fi prezentați astăzi Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Valea Argovei – bănuit de furt dintr-un autovehicul, reţinut de poliţişti

Poliţiştii Secţiei 7 Dor Mărunt au reţinut, la data de 11 februarie 2016, pe S. Vasile, din comuna Valea Argovei, bănuit de furt din auto.
În noaptea de 06/07 februarie 2016, acesta ar fi sustras dintr-un autoturism parcat în faţa unui imobil de pe raza comunei Valea Argovei aparatul GPS, o tabletă şi documentele autovehiculului.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, cu propunerea arestării preventive.

Pentru prevenirea furturilor din auto, poliţiştii vă recomandă:

* Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie.
* Nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare cum ar fi telefoane mobile, aparate GPS, genţi, borsete, plicuri sau alte obiecte ce ar putea tenta hoţii;
* Nu păstraţi dublura cheii de contact în lăcaşul din bordul autoturismului;
* Evitaţi să ţineţi în autoturism actele de identitate, de firmă permis de conducere, actele de înmatriculare ale maşinii, cărţi de credit, ordine de plată;
* Atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute, verificaţi dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate;
* Nu lăsaţi niciodată cheile în contact.politia -arestari