RADIO TV OLTENITA
Social

Ziua Principatelor Române Unite a fost cinstită într-un mod deosebit la Chirnogi

24 ianuarie2020 la Chirnogi
Ziua Principatelor Române Unite a fost cinstită într-un mod deosebit la Chirnogi. Asociația cultul Eroilor filiala Chirnogi prin modeste contribuții a unor membri din Chirnogi au edificat un mic monument cu vultur ,ridicat în memoria tuturor eroilor din Chirnogi cazuti pe toate campurile de luptă. Monumentul a fost dezvelit de steagul tricolor al României în prezența oficialităților locale din Chirnogi și a invitatului de onoare președintele asociației Cultul Eroilor-Regina Maria filiala Călărași dl . ofițer in rezervă Nicolae Dragu.Domnia sa a depus alături de primăria Chirnogi,de fundația General Grigore Baștan,de PNL org . Chirnogi o frumoasa coroana de flori. Au mai fost depuse aranjamente florale,flori,candele intru pomenirea eroilor din Chirnogi.Programul acțiunii a fost organizat de Relu Cotoban un iubitor de istorie locală.Au fost acordate diplome celor câteva persoane implicate din partea Asociației Cultul Eroilor București semnate de general maior rezervă prof. Dr. Visarion Neagoe.Preotul paroh Adrian Postolea a oficiat Te Deum la ziua Unirii Principatelor ,apoi copiii din Chirnogi au prezentat câteva poezii patriotice.

Moment special de poezie copiii Popa Amalia poezia închinată și creeata special pentru acest moment de scriitoarea locală distinsa doamnă Aurora Georgescu,apoi elevele clasei a III-a, ale inv Roman Doina(
Luiceanu Andreea ,Bratosin Alexandra,Stefan Daria,Buleandra Alexia cu poezia:
,, Ce-nseamna tara s-o iubesti”de Aurora Georgescu și tânărul Luca Claudiu Cârlig de la școala din Oltenița cu poezia,,Nu plânge Maica Românie”. Au fost decernate diplome de excelență din partea Asociației Cultul Eroilor București d-lui primar Ion Stefan, d-nei Aurora Georgescu,d-lui consilier local Irinel Roman,unei urmase de veteran din cel de al doilea război mondial și pentru doi tineri din Chirnogi ce s-au implicat direct in construcția propriu-zisă.Garda de onoare la festivitatea de astăzi a fost asigurată de 6 copii îmbrăcați în mantii albe simbol al purității și păcii eterne.Au fost depuse coroane de flori din partea primăriei Chirnogi,a asociației Cultul Eroilor filiala Călărași,a fundației general Grigore Baștan,a partidului Național Liberal,și un frumos aranjament floral din partea tânărului Teo Stama ce a asigurat și realizarea fotografiilor la eveniment,și tânărul Darius Capra și altii. Mulțumim celor ce au sprijinit momentul sonorizare de nota zece ing. Țarcă Gabriel, curățenie de nota zece ( echipa primăriei) și mai cu seamă celor prezenți.

Glorie eternă eroilor neamului!