Ziua Holocaustului la Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” Oltenița

La Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” din Oltenița, comemorarea Zilei Holocaustului în România, 9 octombrie, a reprezentat un prilej de educare a elevilor în spiritul toleranței față de toate minoritățile naționale. ”Tragedia evreilor din cel de-al Doilea Război Mondial trebuie să fie o pildă pentru întreaga omenire, un îndemn la toleranță, pentru ca acele fapte monstruoase să nu se mai repete niciodată. Din păcate, omenirea nu învață totdeauna din greșeli. Războiul din fosta Iugoslavie, cu genocidul provocat la sfârșitul secolului al XX-lea într-o Europă așa-zis civilizată, ne demostrează acest fapt. ”
Activitatea de la Liceul Tehnologic ”Ion Ghica” a fost condusă de către dl. prof. de istorie Niculiță Paul. Ea a constat într-o dezbatere, vizionarea filmului documentar ”Holocaustul pierdut” și într-un concurs de mesaje text având ca temă toleranța. Cele mai reușite mesaje au fost: ”Toți oamenii au dreptul la viață” și ”Religia trebuie să unească oamenii”.
”Ca profesor de istorie, ne-a spus dl. Paul Niculiță, nu pot lăsa un astfel  de eveniment istoric  să treacă neobservat. Oamenii  își uită, adesea istoria, ignorând faptele rele ale semenilor. De aceea este datoria măcar a dascălilor de la catedre să le amintească elevilor trecutul și să-i învețe că omenirea poate progresa mult mai repede cu pace și cu toleranță față de cei din jur, chiar dacă ei au altă etnie sau altă religie decât noi”.

Error