ZIUA CULTURII NATIONALE-15 IAN 2015-sarbatorita si de elevii Liceului tehnologic ION GHICA din OLTENITA !

Cu prilejul ZILEI CULTURII NATIONALE -15 IAN 2015-elevii lic. tehnologic ION GHICA din OLTENITA au omagiat printr-un spectacol  viata si activitatea marelui nostru poet national.Cu titlul „Mihai Eminescu – 165 de ani de la naştere”, astăzi, 15 ianuarie 2015, în cadrul Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, s-a desfăşurat o interesantă activitate la care au participat, activ sau doar ca spectatori, elevi şi eleve de la trei clase, conducerea şcolii şi alte cadre didactice.
Activitatea a fost organizată de doamna profesoară de limba şi literatura română Silvia Jercan în colaborare cu d-na bibliotecară Nedu Tincuţa. Din partea mass-media a fost prezent domnul Dumitru Dragon, de la situl de ştiri www.radio-oltenita.ro.
Elevele clasei a IX-a D au recitat versuri eminesciene şi au intonat melodiile compuse pentru poeziile „Sara pe deal” şi „Pe lângă plopii fără soţ”. Au lecturat, pe baza unui power-point, aspecte din viaţa şi activitatea literară a marelui poet naţional.
A doua parte a activităţii a constat într-un concurs despre viaţa şi opera lui Eminescu, desfăşurat între clasele a IX-a D şi a IX-a C. A câştigat, formal, clasa a IX-a D, dar toţi elevii prezenţi au avut de învăţat din activitatea la care au participat.
(Prof. Paul Niculiţă)
VA PREZENTAM CATEVA SECVENTE FILMATE DE LA ACEST EVENIMENT !m.eminescu-omagiat -lic. ION GHICA_000238.291m.eminescu-omagiat -lic. ION GHICA_000301.659m.eminescu-omagiat -lic. ION GHICA_000012.610m.eminescu-omagiat -lic. ION GHICA_000007.319

Error